Home » Manu Armata – Invictus

Manu Armata – Invictus

door Maurice van der Zalm
307 views 2 minuten leestijd

12 composities in 26 minuten. Dat is wat Manu Armata je voorschotelt op het nieuwe album Invictus. Een titel die afkomstig is van een gedicht van William Ernest Henley. De tekst uit het gedicht inspireerde de band tot het schrijven van het nieuwe album. Met teksten die je voortstuwen en je vertellen dat je je dromen moet blijven najagen, dat je niet op moe geven en dat je vooral in jezelf moet blijven geloven of je eigen pad van het leven te kiezen en te volgen. Een positieve boodschap in een moeilijk jaar. En dat wil Manu Armata je meegeven.
Manu Armata is geen nieuweling. De Friese invasie trakteert je al dertien jaar op degelijke EP’s waarvan All I Have uit 2016 de laatste was. Met Invictus gaat de band onverminderd verder waar het gebleven is. De thrash-/metal-/hardcore zit de heren als gegoten en van slijtage is absoluut geen sprake. Het is, zoals ze zelf omschrijven: From the heart in your face.
De tien muzikale nieuwe composities worden omlijst door een sample in Initium aan het begin en Final Words aan het einde van het album. Daartussen is het vooral een energieke hardcoresetting dat de band je voorschotelt. Remain Radical is strak en barst van de testosteronenergie. Om het geheel extra zwaarte mee te geven brult de gehele band een potje mee. Een actie die ook in Still Here wordt toegepast. Waar iedere compositie verder op gestoeld is, is de kracht waarmee het allemaal op de schijf is gezet. Soms snel en soms gewoon nog wat sneller zoals in Rise & Fall waarin een pompend ritme in een flink tempo de boel aardig op weg stuurt. Hier valt vooral het opzwepende drumwerk op.
Eén ding is zeker. Manu Armata heeft de remblokjes ondertussen al volledig naar de knoppen gespeeld, want er is geen houden meer aan. Met Havoc & Distress gaan ze fel uit de blokken en hier heeft de band een megagroove ingebed in het totale geluid. Die combi van een razend tempo dat afgewisseld wordt met groovende onderbrekingen kom je daarna ook tegen in From The Heart 2020. Een compositie die samen met No Victory 2020 even een update heeft gehad.
In Darkest Hour start de band even zwaar, vet en langzaam met een sample die de eveneens vette groove van tekst voorziet. Het zet zich daarna voort in een rap tempo om ook hier even helemaal los te gaan.
From The Heart In Your Face is inderdaad een mooie uitdrukking die behoort bij de muziek van Manu Armata. Na al die jaren laat de band horen dat ze tot de muzieknoten toe gewapend een stevige hardcoreparty kunnen maken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00