Home » Mark of Chaos – Willem Twee (Den Bosch) 24/07/2020

Mark of Chaos – Willem Twee (Den Bosch) 24/07/2020

door Jochem van der Steen
527 views 3 minuten leestijd

De concerten zijn spaarzaam in deze tijd. Daarom is het extra genieten als je dan toch weer eens live muziek kunt horen in het hardere genre. Willem Twee programmeerde oorspronkelijk Mark of Chaos twee keer op een dag, maar het animo voor de versie met diner bleek wat beperkt. Dat mag de pret niet drukken, want de latere voorstelling is er eentje inclusief Q & A.
De zaal is ingericht met stoelen en tafeltjes, voorzien van de ”menukaart” waarvan je via sms of Whatsapp je bestelling bij de bar kunt plaatsen. Die wordt dan netjes in ruil voor een muntje naar je tafel gebracht. Prima oplossing.
Mark of Chaos is een punkrock band uit het Gelderse zetten, bestaande uit de broers Julian (bas en zang) en Benjamin (drums) Grimm en Tom de Laak (gitaar). Deze jonge gasten zijn binnen korte tijd enorm gegroeid en hebben een aardige reeks shows op hun naam weten te zetten. Onlangs wisten ze het zelfs te schoppen tot winnaar van de Jera On Air Bandbattle.
Aangezien het repertoire nog beperkt is bestaat hun set naast uit eigen werk ook uit een aantal covers (o.a. Exploited en NOFX). Al na het eerste nummer ontdoen Tom en Julian zich van hun shirts, het lijkt afgesproken werk maar dat is het niet. Het is simpelweg ontzettend warm in de zaal. Die hitte, het volume van de muziek en de energie en speelplezier van de band in combinatie met het vers getapte biertje zorgen ervoor dat ik toch gewoon, ondanks de Corono maatregelen, het gevoel heb bij een ”normale” show te zijn. Er is dan wel geen pit, in no time zit ik te headbangen op mijn stoeltje.
Dampend, snel en opzwepend is een prima beschrijving van wat de band laat horen. De injectie van een stevige portie rock ‘n’ roll in hun punkrock zorgt voor een spannende mix die niet verveelt. Persoonlijk hoogtepuntje voor mij is Psycho Woman waar Julian zo heerlijk kan laten horen hoe rauw zijn stem klinkt en de band wat persoonlijke frustraties van zich af kan spelen.
Na de set volgt een korte Q & A met de band tijdens welke we 0.a. leren dat de broers de punk door hun pa met de paplepel naar binnen gegoten kregen, meegenomen naar bands als UK Subs en NOFX. Deze  Q & A zorgt voor een extra intieme en gezellige sfeer. Het benut de extra mogelijkheden die een dergelijke show bieden perfect.
Na dit intermezzo geven de jongemannen nog even alles met twee knallende songs zodat het publiek nog gauw hun laatste biertje kan bestellen.
Complimenten aan de band dat ze ondanks het beperkte publiek alles gaven en aan Willem Twee dat ze hun nek uitgestoken hebben om het (prima) te organiseren. Voor iedereen die denkt dat een dergelijk “Corona-beperkt” concert niet de moeite waard is: geef het een kans!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00