Home » Martyr – Planet Metalhead

Martyr – Planet Metalhead

door Jochem van der Steen
303 views 2 minuten leestijd

Het Utrechtse Martyr gaat alweer mee sinds 1982. Sindsdien spelen ze al onvervalste heavy metal. Met dit album houden ze vast aan dat stramien. De titel van het album spreekt wat dat betreft dan ook boekdelen. Rop van Haren (zang), Rick Bouwman, Geoffrey Maas (gitaar), Vinnie Wassink (bas) en Rick Valcon (drums) nemen je mee naar een planeet vol heavy metal.
Rage Your Horns Unite is een echt metal anthem. De tekst mag vol clichés zitten, maar dat maakt het juist zo iconisch. De riff zijn lekker fel. Het kinderstemmetje in het begin is typisch Rop. Niet te geloven hoe hoog hij kan gaan met zijn stem.
Demon’s Hammer laat duidelijk horen waar Martyr de mosterd haalde. Yep, de invloed van Judge Priest’s Painkiller klint er flink in terug. Children Of The Night doet dan weer meer denken aan Iron Maiden, zowel qua zanglijn als riffs. Het klinkt erg eighties en de tempowisselingen zijn interessant.
Fire Of Rebellions laat de thrashy kant horen van Martyr. Het heeft wat meer groove en werd al als single uitgebracht in 2020. De andere single, powerballad No Time For Goodbyes is er eentje waardoor live zeker de aanstekers of GSM lichtjes de lucht in zullen gaan.
Metal Overdrive heeft een heerlijke openingsriff en de ”whooooyeah” die Rop laat horen trekt je gelijk het nummer in. Een echte party song!
La Diabla heeft weer die thrash invloeden. Het dubbelloops gitaarwerk is virtuoos en krachtig. Diary Of A Sinner gaat mee in die stijl.
Church Of Steel doet denken aan Manowar.
De laatste track, Wings In A Darkened Soul is een stuk langzamer dan de rest. Met een kabbelende gitaar en hoge vocalen is dit Martyr’s versie van Guns ‘N’ Roses’ Patience. De tekst ‘’When the world comes down like an anvil on the head’’ maakt heel duidelijk dat dit nummer over depressies gaat.
Martyr is nooit een band geweest op zoek naar vernieuwing. En met dit album laten ze weer horen dat dat ook nergens voor nodig is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00