Home » Mass Worship + LIK – Groene Engel (Oss) 29/04/2023

Mass Worship + LIK – Groene Engel (Oss) 29/04/2023

door Jochem van der Steen
2,1K views 2 minuten leestijd

Wat hebben we hier lang op moeten wachten zeg. COVID gooide keer op keer roet in het eten voor de tour van deze bands. Maar gelukkig, ons geluk wordt dan toch beloond en in plaats van in 2020 staan vanavond in 2023 toch deze Zweedse death metal bands op het podium van De Groene Engel.

Mass Worship speelt een soort mengeling van sludge en death metal die vrij log klinkt. Vocalist Claes Nordin is een indrukwekkende, krachtige gestalte op het podium en zijn sludgy grunts doen daar niet voor onder. Daarnaast valt het energieke baswerk in positieve zin op. Soms wordt het iets te eentonig, maar over het algemeen is het fijn headbangen op het zware ritme van de drums. Even kampt de bassist nog met technische problemen, maar de rest van de band toont hun professionaliteit door onverstoorbaar door te spelen tot die zijn opgelost. Daardoor verliest de set gelukkig geen energie.

Het Stockholmse LIK (spreek uit als ‘’LIEK’’, Zweeds voor lijk) is natuurlijk de onbetwiste headliner van de avond. Deze rijzende ster aan het death metal firmament maakte al eerder indruk in ons land op Dynamo Metalfest. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Gelukkig worden die vanaf de eerste minuut waargemaakt. Waar bij death metal de eentonigheid soms op de loer kan liggen zitten er voldoende afwisselingen in de riffs en het tempo om het interessant te houden. De agressieve, donkere metal staat in schril contrast met de amicale bindteksten van vocalist/gitarist Tomas Åkvik. Hij vraagt zich af of Oss de plek is waar de befaamde tovenaar vandaan komt bijvoorbeeld. Het geeft de band iets van een gunfactor, die ze overigens niet nodig hebben. De praatjes tussen de nummers mogen namelijk wat gezapig overkomen, de rest van het podiumpresentatie ontbeert het niet aan energie. Er wordt over het podium geraasd en aanstekelijk geheadbangd. Eigenlijk is de enige teleurstelling dat bij een bezoekje aan hun merch tafel de shirts uitverkocht blijken te zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00