Home » Matt Voodoo – Rambler (Eindhoven) 17/04/2013

Matt Voodoo – Rambler (Eindhoven) 17/04/2013

door Patrick Spruytenburg
178 views 2 minuten leestijd

De naam Matt Voodoo zal bij de insiders in de psychobilly scene een bekende zijn: hij was gitarist bij de uit Berlijn afkomstige psychobilly band Mad Sin. Nadat hij zijn eigen weg ging, is het enige tijd stil geweest rondom hem. Deze stilte betekende echter niet dat hij z’n muzikale carriere opgegeven heeft: integendeel! Hij is momenteel weer helemaal terug om zichzelf met nieuw werk onder de mensen te gaan begeven. En in zijn huidige tour doet hij op deze woensdagavond ook The Rambler aan. Waar de woensdagavond normaal gesproken het domein is van de DJ om de kroeg van muziek te voorzien, wordt er vandaag speciaal voor Matt een uitzondering gemaakt.
20130417-mattvoodoo-003Ik heb Mad Sin in het verleden diverse malen live gezien. Matt Voodoo daarintegen nog niet, en lichtelijk bevooroordeeld verwacht ik muziek van vergelijkbare strekking te horen te krijgen: stevige uptempo psychobilly. Een blik op het podium verraadt echter dat ik wel eens bedrogen uit zou kunnen komen: er is nl. geen contrabas op het podium waar te nemen. Daarvoor in de plaats staat er een Squire Jazz Bass. Een instrument wat je (terecht) niet vaak bij psychobilly bands ziet en hoort door de totaal andere sound. Zou de muziek dan toch anders zijn?
Als het optreden vordert weet de band mij eigenlijk van de ene verbazing in de andere te slepen. Tuurlijk, de roots zijn nog duidelijk hoorbaar. Maar onder de steep volgen er nummers met een solide basis in de rockabilly / psychobilly, maar zeker rock ‘n roll is alom vertegenwoordigd als een rode draad. Snellere nummers neigen naar de punk. Maar in de langzamere nummers zorgt het vettige geluid van de bassist voor wat vleugjes blues(rock). De veelzijdighed is zo groot dat er van een bepaald genre niet echt meer sprake is, en deze afwisseling zorgt er voor dat het uurtje eigenlijk gewoon te snel voorbij vliegt.
Na het optreden is de band aan de bar te vinden en aanspreekbaar voor de aanwezigen. Ik krijg een vraag van een medebezoeker mee of Matt niet baalt dat op deze doordeweekse dag het aantal bezoekers eigenlijk ronduit aan de magere kant is. Zijn antwoord is dat hij niet gedemotiveerd is door de mensen die niet op zijn komen dagen, maar een gemotiveerde show neer wil zetten voor de mensen die wel gekomen zijn. That’s the spirit. Het was gewoon een groots optreden voor een klein publiek!
Matt Voodoo – Rambler (Eindhoven) 17/04/2013
[AFG_gallery id=’102′]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00