Home » Metal Factory Showcase – Dynamo (Eindhoven) 09/11/2016

Metal Factory Showcase – Dynamo (Eindhoven) 09/11/2016

door Jochem van der Steen
91 views 3 minuten leestijd

14632834_1046804935440094_7684018945215926103_nRockportaal ontdekt graag nieuwe bandjes en jong talent. Een avond zoals deze vinden we dan ook superleuk. Het jonge talent dat studeert aan de metal opleiding van Dynamo Metal Factory geeft vanavond een heuse showcase, en jazeker, ze krijgen daar ook punten voor van hun docenten. Welke punten ze gekregen hebben weet ik niet. Maar ik kan wel vertellen wat mijn mening is.
Opener Shattered speelt thrashy metal met een lekkere groove. Het geluid klinkt vol en de dame en heren muzikanten weten wat ze doen. Leuk om te zien hoe de ook als vlogger bekende Emmelie vol concentratie laat zien wat ze op de gitaar kan. Jammer dat de vocaliste nog wat onwennig op het podium staat en hoewel toonvast de stem nog wat eigen kleur en power mist.
Waar alle andere bands vanavond echte gelegenheidsformaties zijn is Hollow al gewoon een echte band. Moderne metal met een frontman die zich 100% geeft op het podium. Zijn screams zijn perfect, zijn clean vocals nog wat ieletjes.
Bij Porselain steelt de vocaliste absoluut de show. Er vallen links en rechts wat mondjes open als ze haar zwoele en loepzuivere, warme stemgeluid laat horen. Ze staat met een zelfverzekerdheid op het podium alsof ze nooit anders gedaan heeft. De jongedame heeft dan ook al flink wat ervaring als frontvrouw van End of the Dream. De sound die deze formatie heeft gekozen is een vorm van nineties alternative rock die ik zeker niet verwacht had deze avond maar zeker werkt.
De studenten mogen jeugdig zijn, ze kennen hun klassiekers en eren ze wonderwel als Chesticles. Duidelijk geinspireerd door seventies hardrock. Inferum’s Lars Deelman laat weer zien hoe goed hij welk genre dan ook kan spelen op zijn gitaar en de vocalist heeft een perfect helder en krachtig stemgeluid zoals het bij een goede AOR band zou moeten.
SpA_sTiCk is de perfecte afwisseling op het softere geluid van de twee bands daarvoor. Met twee vocalisten brengt deze samenstelling een naar grindcore neigende sound. Lekker beuken! Het samenspel tussen de twee screamers werkt wonderbaarlijk goed en geeft net dat beetje extra originaliteit. Ik denk dat ik deze gelegenheidsband het liefste zou zien terugkeren. Heb het er eens met elkaar over, heren.
De laatste band, Overdos3 maakt gebruik van toetsen en samples, gelardeerd met staccato riffs. Yep, industrial metal! Maagzuur frontman Ian spot ik op drums, dus dan weet je dat het daarmee wel snor moet zitten. De frontman heeft, gesterkt door zijn zonnebril en leren jasje zeker een goede uitstraling die past bij een band die op grote festivals staat. Bij deze band gaat de moshpit dan uiteindelijk ook even los.
Al met al veel jong maar groot talent gezien. Ik ben er zeker van dat ik ze snel weer zal zien op de diverse podia!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00