Home » Metal Female Voices Fest – Oktoberhallen (Wieze) 18/10/2014

Metal Female Voices Fest – Oktoberhallen (Wieze) 18/10/2014

door Wendy Steenmans
195 views 10 minuten leestijd

Dag twee van MFVF is aangebroken. We zijn al vroeg op pad want de eerste band die op onze to see lijst staat begint als eerste vandaag. Wanneer we aan komen rijden staat er al een flinke rij te wachten om naar binnen te gaan. Een stralend zonnetje maakt het heel even wachten aangenaam. Gelukkig gaan al snel de deuren open en staan we zo binnen.
laventura-20141018-014La Ventura bijt vandaag het spits af. Deze band rondom frontvrouw Carla van Huizen hebben we een paar weken geleden nog gezien op FemME. Toen gaven zij een nette set weg en ben dan ook erg benieuwd wat zij ons vandaag gaan presenteren. Afgelopen week kondigde de band nog aan wat leukigheidjes te hebben voor ons. Het is een beetje aan de vroege kant maar toch heeft een leuke groep bezoekers de weg naar de Oktoberhallen gevonden. Op het Podium staan twee Taiko drums die in meerdere nummers vandaag gebruikt worden. Eerlijk is eerlijk, het heeft echt wel wat! Ondanks het weinige publiek straalt het enthousiasme wel van de band af. La Ventura presenteert vandaag speciaal voor het MFVF publiek hun nieuwste clip voor het nummer Song For An Idiot. Dit nummer moeten we niet persoonlijk opnemen volgens Carla, dat doen we dan ook niet. De set die ze spelen duurt maar een half uurtje en vliegt als een malle voorbij. MFVF is wakker!
Season of ghosts pakt het vanmorgen wat swingender aan. Uitermate dansbare nummers worden een voor een op ons afgevuurd en vallen goed in de smaak. Het publiek is nu wel wakker en hebben er duidelijk zin in. Handen klappen en zelfs wapperende haren!
darksarah-20141018-021Tijd voor Dark Sarah. Heidi kennen we nog als de zangeres van Amberian Dawn. Nu is ze solo terug en hoe. Sterker en strakker dan ooit met haar nieuwe project Dark Sarah. Voor hen is het de eerste internationale show die ze geven. Wat voor show ! Stuk voor stuk zet ze sterke nummers neer die het publiek wel kunnen waarderen. Ook Zuberoa doet twee nummers mee ( Memories Fall en Evil Roots). Beide stemmen werken ontzettend goed en geven mij meerdere keren kippenvel! Een pakkende set die veel te snel voorbij vliegt.
ancientbards-20141018-010Als vierde band pikken we Ancient Bards mee. Denk aan Nightwish en gooi daar een flinke portie powermetal overheen a la Sabaton en dan snap je waar wij nu getuigen mogen van zijn. Een flinke pot up tempo metal wordt op ons afgevuurd.  Ook frontvrouw Sara Squadrani snapt hoe ze haar stembanden kan en mag gebruiken. Een waar genot om te zien en te horen. De band geniet met volle teugen en zoeken ook de interactie op met elkaar en natuurlijk niet te vergeten, het publiek. Ook deze set vliegt veel te snel voorbij. Wat mij betreft is dit zeker wel de ontdekking van dit weekend. Als deze band weer in de buurt is ben ik daar zeker bij!
Jaded Star staat als volgende in de line-up up. Zangeres Maxi Nil kennen we nog van Visions Of Atlantis. Nu staat zij met haar eigen band op mfvf. De set rockt als een malle en staat als een huis. Ook heeft de band een wedstrijd georganiseerd en mocht uit de 200 aanmeldingen 30 fans op het podium verwelkomen om met hen een nummer te rocken. De songs die we om onze oren gevlamt krijgen liggen lekker in het oor en zijn daarbij ook erg toegankelijk. Sommige nummers kunnen daardoor juist ook op de radio in de top 40.
headphonespresident-20141018-017Head Phones President komt als volgende het podium op. Deze band uit Japan geeft flink gas op de krukas en pakt zonder problemen het publiek in. Als een echte stuiterbal raced frontvrouw Anza van de ene kant van het podium naar de andere. Zowel cleane zang, grunts en screams neemt zij voor haar rekening. Erg indrukwekkend kan ik wel zeggen! De emoties spatten er vanaf. Ook de rest van de band heeft er zin in. Zij spelen deze set uitermate strak en kan ook geen foutjes ontdekken. Heerlijk!
Skeptical Minds pakken we ook nog een paar nummers mee. Karolina blijft een heerlijke zangeres om aan het werk te zien. Zelfs tijdens de soundcheck entertaint zij het publiek. Uiteraard mag het nummer Ace Of Spades niet ontbreken in de setlist. Inmiddels wordt het even tijd om ook te zorgen voor onze inwendige mens. Voor ieder is er wat wils te vinden in en rondom de Oktoberhallen.
diabulusinmusica-20141018-020Diabulus In Musica schept bij mij hoge verwachtingen. Zeker na het luisteren van hun nieuwste album Argia. In mijn interview met Zuberoa werden een aantal verassingen beloofd voor deze speciale show. Een spectaculaire schow is het. Het koor is aanwezig en de intro van de show heeft ook toneel elementen. Zuberoa wordt als een Egyptische prinses op handen dragend het podium opgedragen. Ook Ailyn geeft acte de presence tijdens Furia de Libertad, wat ook te verwachten was aangezien zij straks met Serenia nog op treed. Tijdens Sed Diabulus en Spoiled Vampire wordt ook weer gezorgd voor een toneelstuk tussen Zuberoa en een zanger van het koor. Zelfs voor pyros is gezorgd. De setlist bestaat voornamelijk uit materiaal van het nieuwe album waar het publiek ook uitermate goed op reageert. Zwiepende haren en het metal teken overal waar je kunt zien. Een heerlijke show die helaas veel te snel voorbij is. Tijd voor een toegift is er helaas niet. Jammer want dit smaakte naar meer.
De Oktoberhallen zijn inmiddels wat voller gestroomd. Gelukkig maar want als band is er niets zo vervelend dan spelen voor een minimaal publiek. Binnen is het ook behoorlijk warm en zoeken daarom wat verkoeling buiten. Op de achtergrond horen we Draconian. De zangeres zit er meerdere keren flink naast, tot tenenkrommende toe. Of ze zichzelf niet goed kan horen zou het probleem kunnen zijn. Wij hebben in ieder geval de goede keuze gemaakt om een luchtje te scheppen.
thesirens-20141018-011The Sirens is een idee wat tot stand kwam van deze drie dames en pioniers in de metal scene. Niemand minder dan Liv Kristine, Anneke van Giersbergen en Kari Rueslåtten hebben de handen in elkaar geslagen en staan vanavond op het MFVF podium. Op het programma staan allerlei nummers uit de carieres van deze dames. Dit zijn zowel nummers die ze met eerdere bands hebben gezongen of uit eigen solo projecten. Kortom een terug blik van het verleden van deze dames. Nummers die we ten gehore krijgen zijn in duo, trio of alleen, uiteraard allemaal onder begeleiding door een set prima muzikanten. Fijn is het dan ook om te zien dat deze dames intens genieten van met elkaar optreden. Ook het publiek weet deze dames wel te waarderen. Deze nostalgische set past ook prima op deze avond.
sirenia-20141018-022Sirenia staat als volgende in de line up. Dit is voor mij de eerste kennismaking en zal zeker na het zien van deze show niet de laatste keer zijn geweest. De band zet een strakke set neer van oud en nieuw materiaal. Zeker de stem van Ailyn blijft afwisselend en interessant. Dat de band populair is blijkt uit de reacties van het publiek. Deze zingen, klappen en dansen er op los.
Leaves’ Eyes, de headliner van deze avond! deze band bestaat tien jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Zoals Leaves’Eyes befaamd doen ze dat compleet in stijl. Een show genaamd “Hymns Of A Decade” zal een terug blik geven in tien jaar Leaves’Eyes. Ook de fans worden hierin niet vergeten. Zij mochten een aantal nummers in de setlist bepalen en er kan ook een gitaar gewonnen worden. De setlist bevat alle meezingers die je kan bedenken maar ook wat rustiger werk, kortom een mooie compilatie van hun tien jaar bestaan. Zeker de lievelings nummers van Liv, For Amelie en uiteraard Norwegian Lovesong,  worden niet vergeten in deze speciale set.  Aan alles is gedacht om deze show bijzonder te maken.  Meters hoge leaveseyes-20141018-036zwaarden sieren het podium. Voor de mensen die het nog koud hebben in de al veel te hete zaal zijn er ook nog genoeg pyro’s. Dansers en speciale muziekinstrumenten mogen ook niet vergeten worden want daar leent deze set zich prima voor. Ook wordt een nieuw nummer, Halvdan The Black, voor het allereerst live ten gehore gebracht. Een stevig nummer met de typische Leaves’ Eyes elementen erin. Zuberoa en Ailyn hebben het vandaag maar druk. Ook zij delen bij Leaves’ Eyes het podium. Traditiegetrouw staat Alex met helm en zwaard als viking op het podium maar deze keer tijdens Hymn To The Lone Sands. Het dak gaat eraf! Een mooi feestje van 10 jaar Leaves’Eyes en zeer zeker een waardige afsluiter van deze tweede dag MFVF! Na een aantal toegiften is het feest vandaag toch echt klaar en kunnen we moe maar voldaan richting huis.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00