Home » Metal Night – Den Tap (Kuurne, België) 17/09/2016

Metal Night – Den Tap (Kuurne, België) 17/09/2016

door Filip van der Linden
201 views 2 minuten leestijd

pieterVzw Stubborn Monkey had op zaterdag 17 september een mooie affiche voor zijn Metal Night in Kuurne (België). Heel wat lokaal West-Vlaams talent mocht het podium op, te beginnen met Loose License. De metalcore van Oath of Vengeance en de doom/sludgemetal van Growing Horns kregen al wat meer respons van het publiek. Daarna was het de beurt aan Albert’s Bastards. Deze groep, die inviel voor Helcyon, was met zijn bluesrock een beetje de vreemde eend in de bijt van de avond, maar stoorde zich daar niet aan een strooide gretig nummers die je soms deden herinneren aan the Black Crows, Aerosmith en bij momenten ook Motörhead. De Bastards van frontman Steve Gillespie wonnen eerder die dag Free Riders Stage Rally en mogen binnenkort de studio induiken. In Kuurne sloten ze af met Never too old (to rock ’n roll).
 
De mannen van Aäxor betraden het podium met gespannen zenuwen. Hoewel ze allen ervaring zat hebben in andere bands (Murderset Pieces, Gae Bolga, Eternal Breath), was dit hun eerste optreden voor publiek en dan meteen voor een volle zaal. Binnenkort staan ze op Metal Against Child Cancer voor een nog grotere zaal, maar dan met meer zelfvertrouwen, want hun show in Kuurne was gewoon af. Van deze jongens zullen we nog meer horen.
 
nicoHeadliner van de avond was Chalice. Deze band brengt melodieuze deathmetal, timmert reeds sinds 1998 aan de weg, bracht reeds drie albums uit en gaat af en toe eens over de (Belgische) landsgrenzen heen spelen. De band plukte voor dit optreden rijkelijk uit hun laatste album There Is Nothing, haalde ook nog wat nummers uit Inner Torment en testte enkele nieuwe nummers voor het album dat ze in de loop van volgend jaar zullen opnemen. Hoogtepunten waren o.m. Parasites of Hatred, Stop Trying en Disclosure. De set werd afgesloten met het nieuwe The Age of Fear, dat het beste doet beloven voor dat vierde album. Het publiek reageerde enthousiast op de muzikale brok energie en virtuositeit die Chalice bracht, zodat Stubborn Monkey tevreden mag terugkijken op een geslaagde avond met veel volk. Binnenkort organiseert deze vzw een show met o.m. Dyscordia en FireForce.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00