Home » Mister and Mississippi – W2 (Den Bosch) 12/04/2013

Mister and Mississippi – W2 (Den Bosch) 12/04/2013

door Maurice Tonies
112 views 4 minuten leestijd

MrMHet is snel gegaan voor ze. Zeg maar gerust heel snel! Ze bestaan nog maar amper twee jaar en Nederland ligt aan hun voeten. Overal trekken ze volle zalen en moet het bordje uitverkocht voor de dag komen. Deze groep zou wel eens groot kunnen gaan worden. Gelukkig heeft dan ook Rockportaal nu nog de kans om ze in een kleinere zaal te mogen aanschouwen. Je weet maar nooit hoe de toekomst van Mister and Mississippi eruit zal gaan zien.
Voordat we kunnen zien hoe de groep die eens begon op de Herman Brood-academie het gaat doen is het de beurt aan Orlando om de zaal wat op te warmen. De zaal van de W2 in Den Bosch stroomt al snel vol. Er staan zelfs nog mensen in de rij voor de deur, voor de garderobe en bij de munten als Orlando aftrapt. De band maakt dromerige muziek en draait voornamelijk om de uitspattingen van zangeres Tessa Douwstra. Doordat de band vrij rustige muziek maakt is het geluid van binnenkomend publiek wat hinderlijk. Van deze formatie verscheen onlangs een debuutalbum, waar uiteraard een heel aantal nummers van voorbijkomen. Hun luisterliedjes weten het publiek niet te imponeren. Zangeres Tessa klinkt wat breekbaar en komt wat bleu over. Het mist een beetje aan kracht vandaag. Overigens speelt de band niet alleen nummers van hun huidige album Er zijn ondertussen al meer nummers geschreven en daar krijgt de W2 ook alvast iets van te horen. Natuurlijk ontbreekt vandaag ook hun hit “Show Me Where The Bullets Go” niet en dit nummer zorg nog voor een opleving in de zaal, maar meer zit er vandaag niet in.
Wie er minder moeite mee heeft om het publiek te boeien en meteen stil te krijg is Mister and Mississippi. Vanaf het begin is het slechts rondom de bar van de W2 wat rumoerig en kijkt de inmiddels bomvolle zaal toe naar wat komen gaat. Vanaf de eerste klanken weet de act te boeien. Velen hebben de formatie de afgelopen tijd wel ergens voorbij horen komen. Op de radio, op tv of misschien wel tijdens de Popronde, waarin ze veel hebben opgetreden door heel het land. Vanavond is het helemaal een eigen show en wat is het smullen geblazen. De band staat allemaal op een rij op het podium, waarbij de zanger en zangeres allebei in het midden staan. Nou ja, staan en ook met regelmaat zitten. Mister and Mississippi hebben geen drummer en het zingende duo bespeelt ook beiden de percussie. Zo is er heel wat te zien. Naast de percussie speelt zanger Samgar ook nog gitaar en blijkt ook zangeres Maxime met meerdere instrumenten uit de weg te kunnen.
Hun optreden vanavond bevat natuurlijk veel nummers van hun gelijknamige debuutalbum. Nederland is mede door Mumford & Sons in de ban van folkmuziek en dat komt vandaag wel prima uit. Mister and Mississippi spelen wat folky luisterliedjes, maar ook kan de formatie wat pittiger uit de hoek komen. De gitaristen die links en rechts van het zingende duo staan kunnen een voortreffelijk potje gitaarspelen, waardoor het soms wat harder mag. Het optreden verveelt dan ook geen moment. Hier zorgt de band dan ook wel voor. Na een paar nummers staan ze op de rand van het podium en vragen ze het publiek in de W2 om de ogen te sluiten en te denken aan Frankrijk. Een heel mooie intieme onversterkte versie van “Bon Vivant” wordt gespeeld, wat vervolgens veel applaus oplevert. Even is de zaal echt muisstil geweest. Even lag het publiek aan hun voeten. Mister and Mississippi zet een erg goede show neer, maar dat ligt niet alleen aan henzelf. Een schitterende lichtshow zorgt wel voor de juiste sfeer. De bezoekers worden zo gestimuleerd om enkel en alleen naar de muziek te luisteren en er helemaal in op te gaan. En warempel, dat lukt ze goed!
Een tijdje geleden speelde de formatie bij 3FM nog een cover van David Bowie en ook vanavond staat “Where Are We Now” op de setlist. Dit sombere nummer zorgt voor kippenvel in de zaal. Mister and Mississippi weet de bezoekers te raken. Hun sterke samenspel en harmonieuze zang zorgen hier wel voor. Het optreden is dan ook binnen no-time voorbij. Gelukkig komt de band nog terug om twee nummers te spelen. Natuurlijk ontbreekt de grootste hit niet en mag het publiek nog eenmaal genieten op “Northern Sky” waarna de band eindigt in een bombastisch slotstuk. Een heerlijk avondje in de W2 zit er op en tevreden geniet iedereen in de zaal nog even na……

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00