Home » Mob Rules – Beast Reborn

Mob Rules – Beast Reborn

door Edwin Knip
154 views 1 minuten leestijd

Het nieuwe album van Mob Rules klinkt steviger en duisterder dan de voorgaande albums.
Het album opent met het instrumentale titelnummer dat overloopt in Ghost Of A Chance. Het nummer gaat over een nieuw begin nadat alles achter je in stukken uiteen is gespat. Het is een gok of het wel of niet goed uit gaat pakken. Het nummer is snel en melodisch gespeeld. Shores Ahead is steviger, harde drumslagen en ruig gitaarwerk vormen de intro van dit nummer. Langzaam wordt het tempo opgevoerd tot een hogere versnelling dan voorgaande nummers. Tekstueel gaat het over een persoon die anderen klein houdt totdat de situatie kantelt en de plager de geplaagde wordt.
Sinister Light is gebaseerd op een Sherlock Holmes verhaal en gaat op dezelfde voet voort, snel, hard en meedogenloos. En zo heeft elk van de elf nummers op dit album een eigen verhaal. De nummers zijn sterk gecomponeerd met aandacht voor de teksten. Zo gaat Traveller In Time over een tijdreiziger die van 2030 terugkomt naar het jaar 2000 om een software probleem uit zijn tijd op te lossen. Children’s Crusade gaat over de raadselachtige Kinderkruistochten in de 14e eeuw in Frankrijk en Duitsland.
War Of Currents gaat over een strijd tussen Thomas Edison en Nikola Tesla. De nummers nodigen uit om te luisteren naar de teksten. Maar ook muzikaal is het zeer aangenaam om het album te beluisteren. Beast Reborn is een treffende titel, Mob Rules klinkt anders, verfrissend en herboren in de stevige, donkere nummers. Een aanrader voor de liefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00