In eerste instantie lijkt de opkomst nogal laag in de Effenaar. Het aantal mensen dat de geweldige opener Seventh Void heeft gezien is dan ook helaas beperkt. Helaas omdat zij wat mij betreft Monster Magnet wisten te overtroeven.

We worden begroet door de frontman Kenny Hickey met een hartelijk “Cocksuckers!” en dan gaan ze los! Hun “Brooklyn Doom Metal” is een soort van geupdate versie van wat Black Sabbath eerder bracht. Ondanks het geringe publiek spelen ze het dak eraf! Het is duidelijk te zien dat een groot deel van deze band eerder in Type O Negative zat, de set is ontzettend professioneel en bevredigend.

Het is duidelijk dat de meeste bezoekers toch echt alleen voor de hoofdact komen. Tegen de tijd dat Monster Magnet gaat beginnen is het ineens erg druk in de zaal. De leeftijd ligt wat hoger dan bij de gemiddelde metalband. Ben ik tenminste niet 1 van de oudste…

Als Dave Wyndorf het podium opkomt ben ik een beetje teleurgesteld. Waar Kenny Hickey barste van het charisma ziet Dave er een beetje pafferig en uitgeblust uit. Gelukkig weet Monster Magnet prima welke nummers ze moeten spelen om het publiek te plezieren en zijn de psychedelische projecties achter de heren vermakelijk en sfeervol. Ze spelen dan ook minstens zoveel oudere (Tractor)  als nieuwe nummers (Hallucination Bomb) en sluiten hun set af met de monsterhit Space Lord.

Als toegift volgen de nieuwe single Gods and Punks en het altijd plezierige Crop Circles.

Monster Magnet is een band met prima muziek, maar mij wisten ze live minder te overtuigen. Of was dat de schuld van het geweldige voorprogramma?