Home » Mooie video’s van Old Man’s Riot, Marshfire en Kristoffer Gildenlöw

Mooie video’s van Old Man’s Riot, Marshfire en Kristoffer Gildenlöw

door Maurice van der Zalm
446 views 4 minuten leestijd

Old Man’t Riot

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Old Man’s Riot de vorige single uitbracht. Het was de eerste uit een serie van vier en tevens de eerste met zanger Martin van der Donck.  

Voor diegene die de band nog niet kennen. Old Man’s Riot speelt een aantrekkelijke mix van stijlen, zoals hardrock, stonerrock, progrock en metal met kenmerkende heavy grooves en laat ruimte voor atmosferische passages en melodie. De vocalen zijn melodieus en aanstekelijk, waardoor Old Man’s Riot toegankelijk is geworden voor een breder publiek.

De bandleden laten zich inspireren door verschillende stijlen muziek, waardoor er een interessante cocktail is ontstaan. Denk aan bands als Alter bridge, Audioslave en Velvet Revolver, maar ook Muse en Bowie hebben hun invloed in de knallende, eigenzinnige en sferische rock van Old Man’s Riot die je hart sneller laat kloppen.

De band start 2024 met een muzikale klapper. Luister maar eens goed naar As A King

Kristoffer Gildenlöw

Kristoffer, de Nederlandse Zweed of Zweedse Nederlander, kwam twee jaar geleden met het album Let Me Be A Ghost. Een prachtig album waarover Rockportaal toen wist te schrijven.

Let Me Be A Ghost is een mooi vervolg op Homebound hoewel de sfeer toch afwijkt van dit album. Het is een album waarin melancholie een hoofdrol kent. Melancholie die niet verlamt, maar juist de rust biedt in deze gekke tijd en de gehaastheid van de huidige maatschappij. Een album dat het verdient om rustig te beluisteren op een zwoele nazomeravond of straks een gezellige winteravond. Donker is daarbij een begrip dat rust en vertrouwen biedt en waarin Kristoffer Gildenlöw met zijn muziek een belangrijke factor in speelt.”

Voor 2024 staat de release van zijn nieuwe album Empty op de agenda. Met Harbinger Of Sorrow kun je alvast in de stemming komen.

Marshfire

Met Marshfire blijven we nog even in Nederland. Marshfire is het project van Joran van den Poll. Na een pauze van twee jaar laat hij weer van zich horen. Niet met een instrumentaal stuk muziek zoals zijn vorige album Harbinger, maar met een mooie nieuwe single vol melancholie. Een single die Joran samen met Josh Muncke (Sugar Spine) en Pim Meijlof schreef.

Naast de onderstaande video zijn er ook nog een piano, akoestische en instrumentale versie te vinden op YouTube.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00