Home » Nederlandse Metalcore sensatie UNDAWN onthult Nieuwe Videoclip ‘Dear Son’

Nederlandse Metalcore sensatie UNDAWN onthult Nieuwe Videoclip ‘Dear Son’

door Maurice van der Zalm
295 views 3 minuten leestijd

UNDAWN, de Nederlandse metalcore band die al meer dan 15 jaar de grenzen van het genre opzoekt, kondigt vol trots de release aan van hun nieuwe videoclip ‘Dear Son’. Met een krachtige boodschap en intense up-tempo song, is de video een meeslepende ervaring voor fans van metal en metalcore.

Over ‘Dear Son’

‘Dear Son’ staat symbool voor een open brief van onze vocalist aan zijn pasgeboren zoon. Een hartekreet om zijn eigen pad te volgen in het leven, in een wereld waarin we steeds meer tegenover elkaar komen te staan. “Doorbreek vaste systemen en leef je dromen. Een boodschap die symbool staat voor alle jongeren wereldwijd” legt zanger Michiel uit. 

Undawn brengt al vijftien jaar een levendige storm van alles wat metalcore te bieden heeft.

De vier ‘brothers from other mothers’ creëren een thuis voor hun publiek. In een wereld vol obstakels moedigen hun krachtige teksten je aan om je eigen overtuigingen te doorbreken, actie te ondernemen in het leven en je levenslessen met een positieve mindset aan te gaan.

Het heeft ervoor gezorgd dat de band samen hebben mogen spelen met Parkway Drive, Lorna Shore en While She Sleeps. Ze hebben zalen als Afas, Hedon, Effenaar, Baroeg, Bosuil, Doornroosje, Gigant, Metropool en anderen doen stuiteren.

Na de EP Solidarity was het een tijd stil rond de band tot de heren vorig jaar de single Never Again uitbrachten. Met Dear Son laat de band horen en zien dat ze op alle fronten enorm ontwikkeld zijn en ik krijg sterk de indruk dat dit, na vijftien jaar, nog maar het begin is. De single heeft alle elementen van een sterke metalcorecompositie in zich. Het ritme is pakkend, de melodie neemt je mee en de krachtexplosies staan als een (brink)huis. Daarin ligt een goede balans tussen kracht, boodschap en melodie. De breakdown die ingebed zit in de compositie is er één om van te smullen. (daarbij is het outro zeer subtiel neergezet)

Voel de kracht in elke explosieve noot & join the brotherhood.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00