Home » Nephylim +Ill Trusted + Loyalty Ends Here – Metalcafe Live (Vorstin, Hilversum) 12/11/2022

Nephylim +Ill Trusted + Loyalty Ends Here – Metalcafe Live (Vorstin, Hilversum) 12/11/2022

door Hans Kraaijveld
835 views 5 minuten leestijd

Een voor zover  bekend nieuw concept in de Vorstin in Hilversum: Metalcafe Live. In de gezellig ingerichte kleine zaal van de Vorstin is vanavond een hele avond metal te horen. Volgens de omschrijving gaat het hier om drie veelbelovende metalbands van dit moment! De zaal gaat stipt om 21:00 open en nadat we onze jassen gedropt hebben bij de vestiaire, de kaartscanner ons niet lief vindt, maar de medewerkster gelukkig wel, mogen we naar binnen.

Het is meer dan gezellig druk in de zaal, de opkomst is boven verwachting en het is dan af en toe ook aanschuiven aan de bar. Gelukkig is ook hier het personeel erg vriendelijk en gaan de bestellingen vlot. Als de eerste band Loyalty Ends Here wordt aangekondigd zit de sfeer er eigenlijk al gelijk in, het publiek heeft er overduidelijk zin in! Onze verwachtingen van de band zijn ook best hoog, leden er van hebben al eerder prijzen gewonnen en zijn met z’n allen zeker niet voor het eerst op een podium. Het knalt dan ook van het podium af, met nummers als Reclamation en Testament veroorzaakt de band een gezellige pit bij het podium. De muziek staat werkelijk bol van de breakdowns, zelfs zoveel dat we ons op een gegeven moment afvragen of je ze nog wel als zodanig kunt bestempelen. De sfeer zit er wel enorm goed in, van het eerste tot het laatste nummer staat de voorkant van de zaal niet stil. Er breekt zowaar ook even, op vraag van de zanger, een circlepitje uit! De band zelf krijgt er duidelijk ook energie van, zeker de frontman maakt gretig gebruik van het hele podium om zijn vocals er uit te gooien. Er is van de band op YouTube nog niet heel veel te vinden, maar het kanaal bestaat. Het smaakt in totaal in ieder geval naar meer.

Ill Trusted heeft al een paar releases er op zitten en heeft al aardig aan de weg getimmerd. Gyze deed ooit mee aan Idols, maar stond daar qua uitkomst ook erg reëel in, met zijn specifieke skill ging hij waarschijnlijk niet heel ver komen. De auditie was goed, maar of hij iets buiten zijn eigen genre zou kunnen vocaliseren was natuurlijk een terechte vraag. De band neemt zichzelf niet al te serieus, gezien de grappen en grollen (check hun YouTube kanaal), maar hun teksten gaan daarentegen over allerlei zaken die zeer serieus zijn. De grunts zijn nog altijd erg fraai, de langgerekte uithalen in combinatie met de mimiek zorgt ervoor dat de teksten ook echt over komen. Daarnaast is de muziek van de heren er naast ook niet mis, alhoewel het af en toe wel iets strakker zou mogen. Wat ook wel erg fijn is om te zien is dat Nick zo goed als het hele concert staat!! Go Nick!! De band krijgt voor 2 nummers ook een gast zangeres, Eline de Jong, erbij op het podium, ze wordt duidelijk in het diepe gegooid, het is dan ook haar allereerste keer! Het publiek heeft nog niet stil gestaan, al wordt er nu wat meer geheadbanged, daar lenen sommige van de nummers zich namelijk uitstekend voor. Blijft lekker dit!

Nephylim mag de avond afsluiten. Dit zijn ook niet bepaald nieuwkomers, ze hebben al wat muziek uitgebracht en laten daar graag wat van horen. Zodra ze beginnen te spelen is het publiek bij het podium al weer los, ze hebben de tijd van hun leven. De grunt van de zanger is zeer capabel te noemen, hij is constant en bij wijlen lekker diep. De cleane zang echter voegt niet heel veel toe. De band staat als een huis op het podium en er is goed te zien dat er aandacht is besteed aan de presentatie. Banners, kleding, het plaatje klopt. Het shirt van de zanger is wel afwijkend van de rest, het hemdje oogst wat commentaar van wat dames in het publiek. In zijn enthousiasme duikt de zanger mee de wall of death in, maar dit heeft wel tot gevolg dat hij binnen no time zijn microfoon kwijt is en we het dus even moeten doen zonder de vocals! Tegen de tijd dat een van de backing vocal microfoons aan staat, is zijn eigen microfoon al weer gevonden en kan het feest weer verder. Juist als we denken het laatste nummer gehad te hebben, mag er blijkbaar in overleg toch nog een toegift gedaan worden, tot grote vreugde van de zaal, die nog een laatste keer de kans krijgt om uit z’n dak te gaan. Dit lukt dan ook prima en pas na het in ontvangst te nemen van een verdiend applaus verdwijnt de band uiteindelijk van het podium. Mocht je nog willen nagenieten, ook Nephylim is op YouTube te vinden.

Een erg leuke avond, die wat ons betreft graag herhaling krijgt. De bands zijn voor zover mogelijk toegevoegd aan onze afspeellijsten, ze waren alle drie erg de moeite waard en hopen ze gauw weer terug te zien en te horen. Organisatie, ga vooral zo door!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00