Home » Neroth – Nocturnal Woods

Neroth – Nocturnal Woods

door Xander Pas
802 views 3 minuten leestijd

Neroth is op de Metal Factory in Eindhoven begonnen. Ik heb ze vanaf hun eerste show meerdere keren live gezien en iedere keer blies de band de hele zaal weer omver. Vanavond spelen ze bij Dynamo, ter voorbereiding kan ik nu hun debuut EP luisteren, die vandaag is uitgebracht. Dit is een EP waar ik erg naar uitkijkte en waar gitarist Ihmset mij van op de hoogte hield. Nu is het eindelijk zover en kan ik deze EP dan ook op vol volume draaien.

Deze EP opent met ‘Down From the Trees’. Allereerst valt mij op dat de mix erg fijn in de oren klinkt. Volgens mij gemixt door Loet Braamkolk van Severant (althans dat is wat mij verteld is). Dat heeft hij erg goed gedaan, geen oorbloedende compressie en een lekker rauw black metal geluid. Dit haalt de instrumentalen in combinatie met de vocalen mooi naar boven. Neroth is geen geval van, live goed en op de plaat bagger. Nee nee, dit klinkt net zoals live erg goed, al ligt mijn voorkeur vanwege de interactie met het publiek toch bij live (daar is het vanavond tijd voor, nu eerst de nummers op de EP zelf bespreken). De vocalen van Floor Vanderbrande klinken fantastisch. Ik maakte kennis met haar vocalen (en een groot deel van de andere Neroth leden) door een Evanescence cover band en toen was ik al onder de indruk. Haar vocalen zijn er sindsdien alleen maar beter op geworden. Ik denk dat de vocalen een groot publiek aan gaat spreken, dit is niet je standaard black metal met een zanger of zangeres die als Gollum klinkt, dit zijn hele melodische vocalen die in combinatie met het herkenbare instrumentale van black metal liefhebbers van allerlei metal genres aan spreekt.

Het nummer ‘Flood of Remembrance’ heeft een fijn ritme, als ze deze vanavond spelen ga ik mijn nek de rest van de maand voelen (en ik heb Graspop nog op de planning staan). Het is onmogelijk om hier niet bij te gaan headbangen. Alles klopt gewoon aan dit nummer en ieder instrument is bijzonder goed te horen. Ondanks dat je duidelijk een bepaald signature geluid van Neroth door begint te krijgen, is het allesbehalve eentonig. De opbouw van dit nummer zit daarnaast ook heel goed in elkaar. Qua lyrics is ‘Onwards Into the Abyss’ mijn favoriete nummer van de EP. Ook instrumentaal en vocaal gezien is dit nummer fantastisch, dat complimenteert de lyrics perfect. Dit is een nummer waar je makkelijk je aandacht bij kan houden. Het is een interessant nummer wat heel goed in elkaar zit, voor mij het hoogtepunt van ‘Nocturnal Woods’. Over ‘Nocturnal Woods’ gesproken, zo heet het laatste nummer (en de EP zelf). In de lyrics op het voorgaande nummer zongen ze al over die wouden. Zowel dat nummer als dit laatste nummer sluiten goed bij elkaar aan. Dit nummer heeft een stevig geluid en wederom goede lyrics. Ondanks dat de vocalen iets minder melodisch zijn heb ik nog steeds niks te klagen.

De mix klinkt goed, de nummers zijn gevarieerd met toch een herkenbaar geluid en zowel de vocalen als instrumentalen klinken erg fijn. Neroth gaat het nog ver schoppen als ze zo door blijven gaan. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar hun volgende release, maar eerst ga ik nog even genieten van hun concert vanavond.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00