Home » Nieuwe single Another Now

Nieuwe single Another Now

door Maurice van der Zalm
254 views 2 minuten leestijd

Nederlandse metalcore band Another Now uit Eindhoven brengt hun nieuwe single SMILE! uit op 1 december. Na de release van ‘DOUBT’ afgelopen maand, brengt de band weer een nieuwe meedogenloze sound aan de wereld. SMILE! draagt de
herkenbare core elementen van de band met verpletterende riffs, die begeleid worden door zware en dynamische vocalen, herkenbare zangmelodieën en digitale invloeden.
De single is geproduceerd/gemixt/gemastered door Rik Bosmans (bassist, vocalist en producer van Another Now).

‘SMILE!’ weerspiegelt hoe mensen proberen om een gevoel van geluk te cultiveren, zelfs als ze zich bewust zijn van de leegte die ze daarmee niet opvullen, waardoor ze zichzelf innerlijk vergiftigen. We leggen vaak onnodige druk op onszelf, terwijl we de dingen die betekenis geven aan het leven vaak uit het oog verliezen. De prijs wordt vaak betaald met burnouts, depressie en angst. In plaats van eerlijk te zijn over welzijn vermijden we het moeilijke gesprek en wuiven het weg met een glimlach.
De videoclip voor ‘SMILE!’ is geschoten en ge-edit door bandleden Miquell (gitaar) en Rik Bosmans (bass, vocalen). De ‘Do-It-Yourself’ mentaliteit is de fundering van de band’s producties. Door te experimenteren met special effects leggen ze een sterke nadruk op de belangrijke thema’s en laten ze hun eigen stempel achter.

ANOTHER NOW
In 2023 was de band support act voor Asking Alexandria (TivoliVredenburg, Utrecht), For I Am King tijdens hun Crown albumrelease tour en speelden ze de pre-show voor Metallica tijdens de M72 World Tour. Hun discografie en de bands energieke live performance resulteerde eerder in support shows voor Beartooth (Dynamo, Eindhoven) en Ice Nine Kills (Melkweg, Amsterdam) en bemachtigden ze een plek op festivals als Jera On Air, Submit Fest en Vest Rock.
Eerder bracht Another Now hun debuutalbum OMNI (2021) uit, dat veel internationale support kreeg van onder andere Rock Sound, KERRANG! Magazine, Metalhammer UK, SiriusXM,
Wackenradio, Rhino Radio en Spotify’s ‘New Core’, ‘New Metal Tracks’ en ‘New Blood’ editorial playlists. Met OMNI heeft de band hun stempel gedrukt door verscheidene concepten te bundelen binnen het thema mentale gezondheid, een onderwerp dat vocalist Stef Rikken aangaat binnen zijn professie in de geestelijke gezondheidszorg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00