Home » Nieuwe single van Undawn en verder Thy Art Is Murder, Elyne, Ron Coolen en The Mono Kids

Nieuwe single van Undawn en verder Thy Art Is Murder, Elyne, Ron Coolen en The Mono Kids

door Maurice van der Zalm
3,2K views 4 minuten leestijd

Undawn

Het Nederlandse Undawn is een band die gerust tot de Nederlandse top gerekend mag worden. De EP Solidarity dateert alweer uit 2019 en dat is eigenlijk veel te lang geleden dat deze melodische metalcoreband werk uitbracht. In de tussentijd waren ze zeker één van de topacts in de coronatijd op het Metal-aid-festival. Afgelopen week werd er echter afgeteld en is de nieuwe single Never Again uitgebracht op bevrijdingsdag. En dan mogen de heren weer wat jaartjes ouder zijn, de energie van de jonge honden is nog helemaal springlevend.

Elyne

I Don’t Feel Anything werd drie weken geleden uitgebracht. Van het nieuwe album Identity van Elyne is nu ook de single Paralyzed van het album getrokken. Voor de gelegenheid hebben de Italianen zich verenigd met de Duitse metalcoreband Rising Insane. Een prachtige combinatie.

Ron Coolen

RC Music is erg verheugd te kunnen aankondigen dat Ron Coolen’s nieuwe single ‘Heavy Metal Till I’m Dead’ op 5 Mei wordt uitgebracht. Ron heeft het nummer samen met zanger Keith St John geschreven en je hoort gitaarsolo’s van gastgitarist Joey Concepcion.  Fans van melodische hard rock met kamerbrede zang, vurige old school gitaarsolo’s en een groovende beat, zullen ‘Heavy Metal Till I’m Dead’ te gek vinden. 

‘Heavy Metal Till I’m Dead’ werd gemastered door Svante Forsbäck (bekend van oa. Rammstein, Volbeat, Lindemann) die eerder voor 2 Grammy’s is genomineerd. 
Dit is de eerste nieuwe release sinds Ron’s debuut album ‘Rise’ (2020), en zal ook verschijnen op zijn nieuwe album, dat in het najaar van 2023 wordt verwacht.

Thy Art Is Murder

Dé deathcoreband uit Australië tourt momenteel door eigen land en in Europa hebben we dus niet het genoegen om de band live aan het werk te zien. Afgelopen week hebben ze gelukkig een volledig concert in Melbourne online gezet. Dat is een uur helemaal smullen en laat horen en zien waarom Thy Art Is Murder zo immens goed is.

The Mono Kids

New two headed garage punk band from the City of Light (NL), calling Dolly Parton their grandma!
The Mono Kids
Na de release van een 3 track EP begin 2023 en een serie optredens komen The Mono Kids nu met de digi-single ‘Happy Ending’.Een liedje over een lekker gevoel, maar zonder glimlach. Opgenomen in de eigen Schultenbrau studio, dus met lo-fi en DIY garantie!

https://themonokids.bandcamp.com/track/happy-ending

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00