Home » Nine Treasures – Awakening From Dukkha

Nine Treasures – Awakening From Dukkha

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

Het vierde album van deze pionier voor folk metal in Mongolië.
Nine Treasures was één van de voorlopers in Mongolië voor wat folk metal betreft. Met albums in respectievelijk 2012, 2013 en 2017, miljoenen streams en zelfs optredens in Europa is de band baanbrekend voor de Mongoolse metal scene. Het nieuwe album is een goede mogelijkheid om kennis te maken met deze band, bestaande uit zanger/gitarist Ashkan, bassist Orgil en drummer Namra. Saina bespeelt de balalaika en Tsog bespeelt de morin khuur. De balalaika is een typisch Russisch muziekinstrument met een driehoekige klankkast en drie snaren. Een morin khuur staat ook bekend als een paardenviool. Het is een traditioneel snaarinstrument uit Mongolië en geldt zelfs als symbool voor het land. Het instrument heeft een houten klankkast met twee snaren, gemaakt van een paardenstaart, en heeft altijd een paardenkop. De dikste (mannelijke) snaar bevat 130 haren van een hengst, de andere snaar bevat 105 haren van een merrie. Het frame werd vroeger overspannen met kamelen-, geiten- of schapenhuid, maar sinds de jaren zeventig wordt het klankblad helemaal uit hout gemaakt.
Tot zover wat culturele achtergrond informatie. De band heeft gespeeld op Wacken open Air en Woodstock Poland. Daarnaast zijn er enkele Europese tours geweest. Het nieuwe album is niet alleen een terugblik op de geschiedenis van de band, het is ook een nieuwe start. De band speelt old school heavy metal en combineert dat met traditionele Mongoolse folk waarbij gewone zang wordt gebruikt, maar ook Mongolian throat singing. Dit laatste staat ook bekend als boventoonzang. Het is een manier van zingen van lage tonen waarbij je je mond op verschillende manieren beweegt om zo een tweede stem te creëren. De teksten van de band zijn gebaseerd op sprookjes en mythes uit Mongolië.
Het hele album telt twaalf nummers waarvan Black Heart de eerste is. Nummers als Fable Of Mangas, Ten Years, The Dream About Ancient City volgen. De nummers leunen op zwaar ingezet gitaarspel en ook de strijkers geven een donkerder lading mee. De zang is meer ondersteunend, het zorgt voor een aangename aanvulling van de muzikale begeleiding. Met vijftig minuten aan muziek kun je je geen betere kennismaking met deze muziek en deze band wensen. Het is weer eens wat anders, maar verandering van spijs doet eten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00