Home » Omnimar – Darkpop

Omnimar – Darkpop

door Edwin Knip
732 views 1 minuten leestijd

Het nieuwste album van het Russische duo Omnimar combineert pop, electro, gothic en wave op een subtiele manier.
Omnivar bestaat uit Alexander Vartanyan, een industrial dj die ook deelneemt in de band Witchcraft (donkere experimentele industrial rock) en Antivirus (industrial metal). De andere helft van het duo bestaat uit zangeres Maria Mar.
De muziek is electronisch, maar dat kan haast niet anders bij Vartanyan. Af en toe klinkt het als een duister broertje van Depeche Mode maar op andere momenten is het luchtiger van toon. De teksten van het nummers zijn korte verhaaltjes, zo gaat Oxygen over het verlangen naar iemand om onze pijn mee te delen in een totaal chaotische wereld. Het nummer heeft een opzwepend tempo met een aanstekelijk refrein. Red gaat over passie, het is een zwoel gezongen nummer.
Omnimar weet dertien nummers lang te boeien, elk nummer heeft weer een andere insteek, een andere benadering. In het nummer Music Is My Everything wordt duidelijk hoe belangrijk muziek is. In dit nummer wordt muziek als een drug weg gezet, maar het is ook het medicijn tegen die verslaving. Het nummer heeft een heerlijk aanstekelijk ritme meegekregen en krijgt een sterk opzwepend einde.
Omnimar heeft een sterk album afgeleverd en de liefhebber zal hier zonder nadenken een exemplaar van kunnen aanschaffen. Sterke melodieën, afwisselende nummers en sterke zang, het is allemaal aanwezig.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00