Home » Nothing But Thieves – 013 (Tilburg) 16/11/2018

Nothing But Thieves – 013 (Tilburg) 16/11/2018

door Harm Lourenssen
470 views 3 minuten leestijd

Stonden ze gisteren nog in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam, vanavond maken ze hun opwachting in een uitverkochte 013 in Tilburg: Nothing But Thieves. Het gaat hierbij om de laatste show van de Europese tour.
Bij aanvang van het voorprogramma The Blackmordia is de zaal nog maar voor een derde gevuld. Toch gaat de band uit Frankrijk vol enthousiasme van start.
Zo komen gitarist en zanger op in hun blote buik. De band is duidelijk zeker van zichzelf. Rock gecombineerd met dance-sounds galmen door de grote zaal van 013. De jonge dames vooraan bij het podium genieten zichtbaar van het optreden.

Qua muziekstijl komen de mannen van Deaf Havana dichter bij de softere kant van het hoofdprogramma van vanavond. Terwijl de zaal volloopt weten zij zonder al te veel poespas de zaal op te warmen voor wat er nog komen gaat. De lichtman mag bij beide bands duidelijk nog niet aan de knoppen komen en dat terwijl er enorm veel verlichting op, onder, boven, links en rechts is gemonteerd. Dat belooft wat voor de volgende band.

Na ze al een keer in het voorprogramma van Muse, op Pinkpop en Paaspop gezien te hebben mag ik Nothing But Thieves vanavond voor de vierde keer aanschouwen. Een beetje later dan verwacht horen we de eerste klanken van I Was Just A Kid vanachter een groot doek.  Nadat het doek gevallen is heeft de Britse band het publiek meteen in zijn greep. Na de eerste drie nummers uit zanger Conor Mason zich dankbaar en blij: “I still can’t believe how warm this little country is to our band”. Zijn kledingkeuze voor vanavond, een tuinbroek, is wel opvallend.

De goede stem van Mason en het enthousiasme van de band worden ondersteund door een dijk van een lichtshow en een videowall met visual effects en livebeelden. Na het redelijk rustige Broken machine gaat de band en ook het publiek helemaal los op het nummer I am not made by design. De hele zaal is goed opgewarmd en klaar voor wat er nog komen gaat. Zo spelen ze de nieuwe nummers You know me too well en Forever & ever more van hun nieuwe EP What Did You Think When You Made Me This Way’ . Iedereen kan even tot rust komen met het intieme Particals. Het is wel duidelijk dat een van de favoriete nummers bij het publiek nog steeds Trip switch is. Ook Sorry kan rekenen op veel enthousiasme, maar als de band zijn toegift afsluit met Amsterdam gaat het dak van 013 eraf.

Met een super strak optreden wordt de Europese tour afgesloten en kunnen de jongens terug naar de UK. Hopelijk zien we ze snel weer terug!
Foto’s en verslag door Harm Lourenssen


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00