Home » Nymeria – The Art Of Deception

Nymeria – The Art Of Deception

door erik@rockportaal.nl
180 views 2 minuten leestijd

Een paar maanden geleden heb ik het Nederlandse Nymeria een optreden zien geven in het Arnhemse. Ik was behoorlijk onder de indruk en heb dan ook meteen het door hen zelf uitgebrachte In The Veil Of Night (2011) aangeschaft. Prima plaat welke ik nog steeds regelmatig beluister. Ik hoop dan ook dat opvolger The Art Of Deception uit hetzelfde hout gesneden is.
Laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen: de nieuwe plaat van Nymeria is zelfs beter dan de voorganger. Zelf omschrijven de Nymerianen het als melodische Death Metal. Hoewel ze wel uit dit vaatje tappen is het veel meer dan enkel dit genre. Natuurlijk hebben we dit allemaal wel vaker gehoord. Zo hebben de, overigens prima, vocalen van Marnix van Malsen bij de hoge uithalen gelijkenissen met Dani Filth (Cradle of Filth). De keyboards zorgen daarnaast ook voor een wat meer bombastischere aanpak dan we van de gemiddelde Melo-Death Metal band gewend zijn. De muziek bezit dan ook zeker invloeden van melodieuze Black Metal acts van eind jaren negentig.
Het maakt me eigenlijk geen ene moer uit in welk genre de band opereert en of het origineel is of niet: de muziek spreekt voor zich. Het uitstekende gitaarspel van Marc van der Meulen en Patrick Moed en de krachtige ritmesectie van drummer Kevin van den Heiligenberg en bassist Mike Jansen staan als een huis. Gooi daar het lekkere keyboardsausje van Nathalia Hoogkamer overheen en je hebt samen met de krachtige vocalen een recept voor een zeer smakelijke plaat te pakken.
Eerste nummer Blasphemy is een sterk nummer geworden wat meteen de toon zet voor het hele album. Overig werk doet daar niet voor onder. Zo maken de zangsample en bombastische dreigende keyboardpartijen van in Fate Revealed een heerlijke inleiding voor deze krachtige track. Persoonlijk favoriet is Heart of the Blackbird welke me erg aan nummers van Cradle doen denken. De afsluiter van deze plaat Breathe is overigens ook als single uitgebracht. Goede keuze want ook dit nummer staat als een huis. Ik kan eigenlijk geen slecht nummer vinden op dit album. The Art Of Deception is tot in de puntjes uitgewerkt en heeft een uitstekende heldere productie.
Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat dit een erg lekkere plaat is geworden. Het wordt eens tijd dat Nymeria een groter publiek aan gaat boren. Er is enorm veel kwaliteit wat betreft Metal-bands in de Lage Landen. Deze band is hier een uitstekend voorbeeld van. Kortom: luister dit, ga de band live aanschouwen en koop deze plaat als het muziek naar je gading is.
Tracklist:

  1. Blasphemy
  2. Fate Revealed
  3. Bloodstained
  4. The Art Of Deception
  5. Vampire Manifesto
  6. Heart Of The Blackbird
  7. Breathe

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00