Home » Odin's Court – Turtles The All Way Down

Odin's Court – Turtles The All Way Down

door Edwin Knip
97 views 2 minuten leestijd

OdinsCourt
Wat is de vraag? De honger naar kennis, omlijst door gitaarsolo’s en opzwepende melodieën zijn de rode draad in het conceptalbum Turtles All The Way Down.
Het is het vijfde album van de Amerikaanse progmetal band, de eerste in eigen beheer. Het grote thema is de vraag waarom we hier zijn en waar we naar toe gaan met onze wereld. Bandleider Matt Brookins is een multi-instrumentalist, hij bespeelt onder andere de toetsen en de gitaar. Daarnaast zingt hij ook. Op dit album wordt hij begeleid door gitarist Rick Pierpont, drummer Gary Raub en bassist Jason Pierpont. De zanger is Dimetrius LaFavors. Het album is opgedeeld in drie delen, Universe, Life en Everything. Lange gitaarsolo’s onderbreken de stevige, ritmische nummers.  Goede teksten, mooie melodielijnen, het album zit goed in elkaar. De eerste single is …But What’s The Question?, een nummer gedragen door de gitaarpartijen. Insomnia heeft een lekker uptempo intro,  het nummer gaat over de eindeloze reeks van vragen, en nog meer vragen, waar we het antwoord (nog) niet op weten.  De instrumentale tussenstukken worden gespeeld door Brookins en Pierpont en vormen een mooie brug naar het volgende nummer. Vol overgave wordt er gesoleerd, het album heeft geen zwakkere nummers.
Live heeft de band zich al bewezen, festivals en korte tours worden niet gemeden. Daarnaast heeft de band het podium gedeeld met onder andere Kamelot, Pain, Crimson Glory, Symphony X. Helaas heeft de band op dit moment nog geen tour data buiten de Verenigde Staten aangekondigd.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00