Home » Paaspop 2013 – Vrijdag

Paaspop 2013 – Vrijdag

door Maurice Tonies
326 views 5 minuten leestijd

Het journaal eindigt met een boodschap dat het met Pasen kouder zal gaan worden dan met Kerst. Voor de vele bezoekers die dit weekend naar Paaspop komen houdt dat in dat de korte broeken en jurkjes nog even in de kast mogen blijven liggen en de warme truien ook dit wekend zeker van pas komen. Zorgen voor voldoende warme spullen is voor diegenen die het aandurfden op de camping te bivacceren geen overbodige luxe. Echter een doorgewinterde festivalbezoeker denkt maar aan één ding….. PAASPOP!
navaroneHet festival krijgt meteen een geweldige opwarmer. De laatste maanden gaan de Nijmeegse mannen van Navarone als een speer. Ze vielen al eerder op bij 3voor12 maar nu volgen ook 3FM en zelfs De Wereld Draait Door. Het kan voor de mannen niet op en als ze Paaspop vrijdag openen in de Jack Daniel’s tent wordt al snel duidelijk waarom. Deze jongens kunnen rocken. Strak muzikaal spel, hier en daar wat psychedelisch aandoend, maar vooral knallen met een dijk van een stem. De zanger laat uithalen horen waar je armharen van overeind gaan staan. En daar houden we van. Navarone weet binnen no time het publiek op te warmen en mee te krijgen in hun enthousiasme. Dit talent blijft niet ongezien en we zullen het komend jaar gegarandeerd meer van ze gaan horen. Een waardig begin.
Paaspop presenteert elk jaar een gigantisch mooi programma, waarbij er op veel podia wat te beleven valt. We gaan dan ook even snel het theater in want in de wandelgangen hebben we iets gehoord over de Golden Oldies. En we worden niet teleurgesteld. Het podium is gevuld met een seniorenkoor die begeleidt door een band worden. Ze spelen de grootste rockhits van de afgelopen decennia en laten een aanstekelijk en aandoenlijk enthousiasme zien. De zaal gaat los en zingt uit volle borst mee. Credits gaan naar de oudere man die, inclusief stok, zittend op een stoel, ‘Knockin’on heaven’s door’ zingt. Een daverend applaus als waardering. Oprichter Ruben Nicolai kijkt vanaf de zijkant genietend toe en zorgt ervoor dat de ouderen van vandaag alle aandacht krijgen die hun toebehoort. Super!
Gauw weer terug naar de grote tent, waar ondanks de koude temperatuur het zonnetje even wil stralen Beef is enkele jaren uit de picture geweest maar komt dit jaar op Paaspop toch zijn best doen de kou te verdrijven met hun zomerse klanken. Het is aardig druk bij Main Stage en al snel is er een duidelijk onderscheid te maken tussen de fans van het eerste kwartier en de bezoekers die vooral de warmte opzoeken in welke tent dan ook. Een ding hebben ze gemeen; het is onmogelijk om helemaal stil te blijven staan bij de nummers van Beef. Er ontstaat een heerlijke festivalsfeer. Ze spelen de oude hits zoals’ Late night sessions’ , ‘Rich Man’ en ‘Elly Miss Elly’. Maar er is ook nieuw materiaal, ze hebben niet stil gezeten en vertellen later dan ook in een interview aan Omroep Brabant dat ze terug zijn!
memphismaniacsOp heet hoofdpodium is vandaag nog veel meer moois te beleven. Apollo maakt zich op voor een feestje. De afgelopen jaren verschenen de Memphis Maniacs op vele festivals en elke tent waar ze verschenen barstte uit hun voegen. Dit jaar dus maar op het grootste podium voor het grootste feestje van de vrijdag. De mannen uit Nijmegen weten precies hoe ze het publiek moeten bespelen en laten hit na hit voorbijkomen in een vreselijk dansbaar jasje. Ze mixen bekende hits feilloos aan en door elkaar. Dansbare tonen, entertainment en een enthousiast publiek; dé ingrediënten voor een uurtje uit je plaat gaan met de Memphis Maniacs. En dat is wat er gebeurt; het dak eraf! Of je nu wil meezingen met Britney Spears, je denkt dat je kan meerappen op de Beastie Boys of ook net zo kan dansen als op Faithless, het zit er allemaal in. Wie ze gemist heeft krijg nog een kans! Binnenkort spelen ze een avondvullend programma in het Klokgebouw in Eindhoven. There’s no stopping them now!
skunkHet hoofdpodium wordt vandaag ook beklommen door een aantal veteranen. Terug van weggeweest is Skunk Anansie er weer helemaal klaar voor om de hele tent plat te krijgen. Ze beginnen krachtig en excentrieke zangerers Skin springt over het podium heen. Een tsunami van energie golft door de enorme tent. Skunk Anansie laat horen dat ze voorlopig niet meer weggaan met een gros aan nieuwe nummers. Vooral ‘This is not a game’ maakt indruk, mede door de prachtige stem van Skin. Helaas kunnen de bezoekers achterin de tent weinig van de band zien. De grote videoschermen mogen/worden niet gebruikt en ook de lichtshow geeft geen beter zicht op het podium. De donkere achergrond werkt ook niet echt mee. Gelukkig komen er ook nog oude bekenden langs zoals ‘Weak’, `Hedonism`, `Everyday Hurts` en ‘Charlie Big Patato’. Hiermee sluiten we de eerste dag van Paaspop 2013 tevreden af. We hebben het vreselijk koud maar zijn figuurlijk opgewarmd voor de rest van het weekend. Laat maar komen!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00