Home » Paaspop: Vrijdag (Schijndel) 18/04/2014

Paaspop: Vrijdag (Schijndel) 18/04/2014

door Maurice Tonies
185 views 5 minuten leestijd

Jett RebelNederland kent anno 2014 behoorlijk wat festivals en er komen er nog steeds wat bij. Echter is er maar èèn die zich de opener van het festivalseizoen mag noemen. Paaspop in Schijndel is ondertussen een begrip geworden en staat bij velen al een tijdje in de agenda. Met een programma om U tegen te zeggen verwelkomt Schijndel de vele festivalgangers. Het weer is meer dan gunstig, het terrein is er klaar voor, Paaspop heet iedereen van harte welkom!
Elk jaar weet de organisatie het terrein aan de Molenheide schitterend aan te kleden. Naast de grote imposante tenten wordt de festivalbezoeker getrakteerd op een mooi totaalplaatje. Eigenlijk weet je niet waar je allemaal kijken moet. Dit probleem is al helemaal duidelijk als men het programma doorspit. Zowel internationale artiesten als de Nederlandse trots zal dit jaar hun opwachting maken op de vele podia.
Nederland maakte het afgelopen jaar kennis met veel nieuw talent. Zo pakte Jett Rebel zowaar twee 3FM-awards en staan er ook al twee Edisons op zijn kast. Wie is deze artiest van wie we zoveel op de radio horen? Is het overdreven hype rondom deze act of is het werkelijk een nieuw talent? Veel Paaspopbezoekers blijken deze vragen te hebben, want de Jack Daniels-tent puilt uit vanavond. Zanger Jelte wordt getrakteerd op een warm onthaal. Al vroegtijdig laat hij een hitje horen, maar meneer blijkt heel wat meer in huis te hebben. In een overtuigende set laat hij de tent op en neer springen met zijn klanken. Zijn diversiteit die hij op de radio laat horen kan hij gelukkig ook waarmaken op het podium. Het publiek is dan ook uitzinnig en geniet. De hits “Louise” en “Do You Love Me At All” gaan er in als gesneden koek en overal zingt men mee. Als dit de graadmeter wordt voor het komende festivalseizoen dan gaan we nog vaak Jett Rebel horen. Afsluitende track “Tonight” is dan ook het ideale toetje voor dit optreden.
Chef'specialEen band die ook voor een feest kan zorgen is Chef’Special. De formatie uit Haarlem staat vanavond op het grootste podium van Paaspop en beleeft niet de gemakkelijkste avond. Het volume van de festivalbezoeker wil nogal een de boel overstemmen. Het is de eerste avond en men blijkt elkaar nog veel te moeten vertellen onder het genot van een biertje. Vooraan bij het podium wil men gelukkig wel naar de show van de mannen kijken en hoort men vrolijke klanken van deze leuke crossover act. Het kippenvelmoment zit in de single “In Your Arms” van hun laatste album “Passing Through”. Hierbij wordt ook luidkeels meegezongen. Als de band er vrij snel ook “Peculiar” tegenaan gooit barst er wel een klein feestje los. Helaas blijft het geroezemoes aanhouden. De winnaars van de 3FM-award voor Beste Live Act staan misschien gewoon niet op het juiste tijdstip.
HoffmeastroNiet elke naam op de lineup zal een belletje doen rinkelen. Soms is dan ook de verrassingen des te groter. Een goed voorbeeld hiervan is de groep Hoffmaestro. Als presentator Boozy de formatie heeft aangekondigd klinkt een vrij lange introtape. Tien personen betreden het podium en vanaf dat moment is het feest in de tent. Wat een energie vuurt Hoffmaestro op het publiek af. Rap, reggae, rock en beats bieden de ultieme feestmix. Deze elementen zorgen ervoor dat je niet stil kunt staan. Het is niet eens allemaal te verstaan, maar de boodschap is duidelijk, gij zult genieten. Hun crossoversound doet denken aan een combinatie van Major Lazer, Seeed en Manu Chao. De band stuitert over het podium en zwaait wild met grote handdoeken. Even lijkt dit wel leuk om te zien, maar na een tijdje wordt het wel irritant. Gelukkig doet het geen afbraak aan de show en weet men het publiek volledig bij de show te betrekken. Als op een gegeven ogenblik het publiek massaal van de ene kant naar de andere kant rent is het feest compleet. Hoewel Hoffmaestro zichzelf in Paradiso waande en meerdere malen Amsterdam zei heeft Schijndel mogen genieten. Wat een energie!
TerrorHardcore heeft zijn weg al regelmatig naar Paaspop gevonden. Vaak staat er een band op een ongunstig moment op de planken en krijgt men een vermoeid publiek voor hun kiezen. Op de allereerste avond is dit een keer helemaal anders. Terwijl Guus Meeuwis in de allergrootste tent zijn nummers brengt gaat het er vanavond bij Terror heel anders aan toe. Hier was niet braaf meezingen, nee hier was het meespringen, grunten en de moshpit ingaan. Een brute show zorgt ervoor dat de tent even te klein wordt. De band stond eerder in een grotere tent, maar nu is deze tent het hoogst haalbare. Men vindt het wel goed zo, “We play everywhere you want, so also on f*cking Paaspop”. Niet dat het uniek meer is, maar voor de sfeer wel goed. In een rap tempo komen er veel nummers voorbij en gaat het publiek helemaal los. Hoe dat komt? Terror zorgt hier wel voor. De energie die de mannen uit Los Angeles het publiek geeft wordt gretig verorberd. Hier hebben veel liefhebbers op deze dag op gewacht, om te kunnen bulderen en springen. Het is dan ook jammer dat zanger Scott Vogel richting het einde al vertelt hoeveel nummers er nog volgen. Het einde van dag 1 op Paaspop kwam dan ook per nummer dichterbij……..

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00