Home » Pauwel De Meyer – Witches

Pauwel De Meyer – Witches

door Filip van der Linden
177 views 2 minuten leestijd

In navolging van zijn album Having Fun dat door de pers en de fans heel goed onthaald werd, heeft de Belg Pauwel De Meyer de nieuwe digitale EP Witches uit op Bandcamp en binnenkort op alle digitale platformen. De EP komt uit samen met zijn tournee door Duitsland en de UK.
 
Witches is volgens Pauwel De Meyer een schetsboekje met bevindingen over de stad en de dingen die hij daar doet. Het is een terugkijk op jeugd en verval. De nummers zijn kort en simpel, de teksten zijn koortsdromen. Hij moest ze opnemen, in zijn kelder, vooraleer hij echt aan een nieuw album kon beginnen.
 
There’s No Wrong In Settling Down is zoals de andere drie nummers kort, akoestisch, ongekunsteld en ingespeeld met een warm gitaargeluid. In tegenstelling tot de andere tracks heeft deze een nerveuze, ongemakkelijke finale die een hint van The Doors laat horen.
 
Titeltrack Witches is een leuke aanzet voor een rocknummer. Benieuwd hoe dit nummer zal klinken als het helemaal aangekleed is met een volle bandbezetting en mooie arrangementen, zoals De Meyer deed op Having Fun.
 
Op Heartbreaker verkent De Meyer voorzichtig de blues en geeft er zijn eigen twist aan. Afsluiter Molly is veruit de vrolijkste song op deze EP. Het is de enige track die nagenoeg de hele band laat horen en er is zelfs al een mooi arrangement uitgewerkt. Molly heeft heel veel potentieel om een radiovriendelijk rocknummer te worden in de stijl van pakweg Bear’s Den, maar met een song die afklokt op ruim minder dan twee minuten heeft Pauwel De Meyer wel nog wat werk voor de boeg.
 
Witches is een mooi schetsboek. Hopelijk zien we deze songs volledig uitgewerkt terug op dat volgende album.
 
https://www.youtube.com/watch?v=2bm_ZMioIHc
https://pauweldemeyer.bandcamp.com/album/witches

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00