Home » Pinkpop 2015: Zaterdag (Landgraaf) 13/06/2015

Pinkpop 2015: Zaterdag (Landgraaf) 13/06/2015

door Maurice Tonies
121 views 13 minuten leestijd

Over het programma van zaterdag ontstond na de persconferentie nogal wat commotie. Wat moet die Robbie Williams toch op Pinkpop? Passen de kunstjes van de voormalig zanger van Take That wel in Landgraaf? Ook zijn er grootse twijfels over dj-act Avicii. Zo tovert Pinkpop elk jaar weer wat verrassingen uit de hoge hoed. Het publiek liet zich echter niet weerhouden en probeerde met man en macht aan kaarten te komen voor de zaterdag van Pinkpop. Er is dan ook voor vandaag geen kaartje meer te scoren. De grote rijen staan alweer opgesteld voor de poorten van het Limburgse festival. Rockportaal haalt de zonnebrandcrème tevoorschijn en gaat er weer tegenaan!
IMG_0733Ja! De regen van vrijdag heeft plaatsgemaakt voor een flinke dosis zonneschijn en een zonovergoten voorste vak maakt zich klaar voor The Wombats. De mannen uit Liverpool zijn op tour om hun derde album Glitterbug te promoten. Zo ook vandaag op het hoofdpodium waar zij hun muzikale kunsten mogen vertonen. De band trapt af met Your Body Is A Weapon en dat is dan ook meteen een nieuwe track. De muziek van The Wombats gaat terug in de tijd naar de jaren ’80 en daar past het stemgeluid van zanger Matthew prima bij. De heren zijn dolenthousiast en het publiek klapt en springt vrolijk met ze mee. Het is echter wel lastig om mee te springen en los te gaan met het flinke aantal nieuwe nummers op de setlist. Glitterbug staat volop in de aandacht en veel bezoekers hebben nog weinig van deze release meegekregen. Zij staan eerder te wachten op de hits en die krijgen ze gedoseerd voor hun kiezen. Er wordt dan ook flink “This Is No Bridget Jones” meegezongen tijdens Kill The Director en tijdens de twee laatste nummers van de band. Tokyo (Vampires & Wolves) gaat er al in als zoete koek, maar de allergrootste hit Let’s Dance To Joy Division blijft het ultieme party anthem namens The Wombats. Een heerlijk optreden om de dag mee te beginnen.
 

Jonathan Jeremiah
© Saskia Bosch

jonathan-jeremiah-01 - kopiePinkpop staat bekend om de grote groepen bezoekers die heerlijk neerstrijken in het gras. Een prima moment om dit te doen is tijdens Jonathan Jeremiah. De Londense zanger brak in Nederland door met zijn album A Solitary Man en maakte daarna zelfs een album met het Metropole Orkest. Er zijn dan ook nauwe banden met Nederland en met regelmaat is hij in de zalen te vinden. Vandaag op Pinkpop laat hij zijn pop en soul horen en deze past prima bij het moment van de dag. Heerlijk relaxen in het gras en luisteren naar zijn mooie stemgeluid en de klanken van zijn band. Echter grijpen veel bezoekers ook dit moment aan om met elkaar te kletsen en het optreden voor lief te nemen. Eigenlijk precies zoals de titel van een nummer op zijn setlist Lazin’ In The Sunshine. Veel grote hits staan er niet op zijn conto maar het heerlijke Happiness gaat er prima in op Pinkpop. De strijkers die hem ook vandaag vergezellen tijdens het optreden onderstrepen de sound van deze singer-songwriter. Jonathan Jeremiah is muziek om heerlijk bij weg te dromen, om relaxed naar te luisteren. En Pinkpop? Dat geniet in een mooi zonnetje!

Selah Sue
© Hub Dautzenberg

selah-sue-02 - kopieSelah Sue is terug! Na een vervelend periode in haar leven heeft ze met het album Reason zich weer helemaal in de picture gespeeld. Vandaar dat Pinkpop een uitnodiging naar onze Zuiderburen heeft gestuurd om Selah Sue naar Landgraaf te halen. We mogen blij zijn dat ze haar geboekt hebben, want wat weet zangeres Sanne Putseys er een feest van te maken. Haar debuutalbum scoorde hoge ogen en ook vandaag klinkt de vrolijke funk, soul en reggae van dit album heerlijk vanaf het 3FM-stage. Deze stijlen passen perfect bij deze zangeres die ook zelf op het podium op en neer danst. Het feest wat op het podium aan de gang is heeft zijn weerklank op het publiek, wat ook helemaal los gaat. Hoewel de tracks op het nieuwe album Reason  prima in het gehoor liggen is het toch allemaal wat meer poppy geworden. Echt losgaan is op deze nummers wat lastiger, maar zo hoort Pinkpop wat een geweldige zangeres Sanne werkelijk is. Ze is de verschillende stijlen de baas en kan prima omgaan met de grote menigte die zich voor het podium heeft verzameld. Haar gouden strot levert veel applaus op en het publiek zingt graag mee met single Alone. Wie dan ook wil genieten van een dame in topvorm is bij Selah Sue aan het juiste adres.
 
IMG_0845Na het optreden van Selah Sue drijft er helaas een soort van donkere wolk boven Landgraaf. Iedereen kent het verhaal over de onfortuinlijke val van Dave Grohl, de zanger van de Foo Fighters. Een mogelijke annulering van de show op Pinkpop hangt dan ook in de lucht, maar iedereen weet ook dat de show van de Foo Fighters na het incident alsnog is afgemaakt. Ook is bekend dat de frontman niet zo snel opgeeft en in een rolstoel of op krukken een show zou kunnen spelen. Helaas blijkt het kwetsuur erger dan verwacht en verschijnt het bericht dat de show van de headliner van de zondag definitief niet doorgaat. Het tijdschema gaat er dan ook anders uitzien op zondag en Triggerfinger is aan de line-up toegevoegd.

Anouk
© Hub Dautzenberg

anouk-02 - kopieAl jaren een vaste waarde in de Nederlandse muziekindustrie is Anouk. De rockdiva uit Den Haag doet dit jaar behoorlijk wat festivals aan en vandaag staat Pinkpop op het menu. Met het optreden van vandaag is ze meteen recordhoudster in Landgraaf. Niet eerder stond een artiest zo vaak op het programma van Pinkpop. De dame uit Den Haag laat dan ook horen waarom ze zo gewild is. Ze behoort tot de beste zangeressen van het land en Pinkpop heeft geluk, er kan zelfs een lach bij haar af. Anouk heeft de reputatie om nogal eens ongeïnspireerd over het podium te kunnen bewegen, maar vandaag is ze het stralende middelpunt. In een solide greatest hits-show komen alle bekende nummers wel voorbij, waarbij de bassist in zeer goede doen blijkt vandaag. Dat geeft een dergelijke show net wat meerwaarde, want heel verrassend is het niet meer wat Anouk doet. Als aangename toevoeging komt ook Douwe Bob de bühne oplopen om het duet Hold Me te doen klinken. Het publiek reageert wat aan de rustige kant. Die blijken uiteindelijk toch meer uit hun dak te gaan als de klassieker Nobody’s Wife voorbij komt en vervolgens kippenvel krijgt door Lost. Het afsluitende Girl doet het veld nog eenmaal stuiteren. Een zevende keer Anouk op Pinkpop lijkt dan ook niet geheel ondenkbaar.
 

Sheppard
© Hub Dautzenberg

sheppard-01 - kopiePinkpop biedt ook een podium voor nieuw talent. Op het Brand Bier Stage mag vandaag Sheppard aantreden. De groep is in Nederland vooral bekend van hun hit Geronimo, maar voor de rest kent men hooguit nog een andere single. Desondanks zijn er veel bezoekers naar de tent gelokt om te komen kijken wat er gaat gebeuren. De Nieuw-Zeelandse formatie speelt pop- en folkliedjes en gaat erg enthousiast van start. Ze zijn erg blij om op Pinkpop te spelen en proberen het publiek continu op te zwepen, om ze te laten klappen en meezingen. Het is echter moeilijk om iets mee te zingen wat je eigenlijk niet kent. Gelukkig is daar de hit Let Me Down Easy waarop het publiek voor het eerst rijkelijk losgaat. Vervolgens klinkt nog meer van hun recente album Bombs Away, maar het is moeilijk om het publiek te blijven boeien. Best gênant dat Teenage Dirtbag, een cover van Wheatus zorgt voor de grootste opleving in de tent. Iedereen zingt uit volle borst mee. Maar natuurlijk wordt bij afsluiter Geronimo het hardst meegezongen. Door dit nummer is men naar de tent gelokt en men kreeg het!
 
IMG_0939The Script. Hun komst naar Landgraaf lekte uit doordat een oplettende fan hun naam al op een tourshirt zag staan. De immens populaire groep trekt ook vandaag veel vrouwelijke fans naar het hoofdveld. Of je nu wel of niet op de looks van de Ierse mannen valt of niet, hun show doet het vandaag meer dan verdienstelijk. De stadionpop van The Script, die overigens ook alweer voor de vierde keer op Pinkpop staan, doet het publiek van voor tot achteraan meezingen. De fans kennen de teksten woord voor woord en staan volop te genieten. De Ierse formatie doet het ook zeer vermakelijk en al snel is duidelijk  waarom ze ook dit jaar weer aanwezig zijn. Met regelmaat zoeken ze contact met het publiek op en als op een gegeven moment de zanger het publiek in duikt en verder zingt is de show compleet. Kippevel ontstaat als de band The Man Who Can’t Be Moved inzet, maar ook For The First Time blijkt een regelrecht schot in de roos. De mannen klinken oprecht enthousiast en laten het niet als een trucje overkomen. Men herinnert het publiek ook aan eerdere shows op Pinkpop, ze weten overduidelijk waar ze nu staan. Het uurtje The Script gaat dan ook in een rap tempo voorbij, waarbij afsluitende track Hall Of Fame nogmaals de vorm van de band onderstreept.
 

Eagles Of Death Metal
© Saskia Bosch

eagles-of-death-metal-02 - kopieAls allerlaatste band op het Brand Bier Stage staat Eagles Of Death Metal. De formatie rondom Jesse Hughes zorgt ervoor dat er altijd wel een feestje ontstaat. Nee, Eagles Of Death Metal heeft niets met Death Metal te maken, maar is een uitermate gezellig rockcollectief. Een vleugje stonerrock, een vleugje rock ’n roll en vooral een flinke shot humor. De band was al vaker in ons land te zien en menigeen heeft kunnen zien dat ze al eens beschonken op het podium hebben gestaan en het er zeer matig vanaf brachten. Vandaag krijgen we een band te zien in absolute topvorm. Het Brand Bier Stage gaat uit zijn dak. Dit komt ook door de vermakelijke toespraken van zanger Jesse. De band bracht drie albums uit en eigenlijk hebben ze niets nieuws te promoten totdat er toch plotseling twee nieuwe nummers gespeeld worden. Er blijkt na al die jaren toch een nieuw album aan te komen. Zou daar de drummer van vandaag Josh Homme ook iets mee te maken hebben? Voor de gelegenheid is de zanger van Queens Of The Stone Age aanwezig en speelt graag mee met zijn muzikale vrienden. Het is dan ook feest op het podium en ook zingt het publiek mee met Cherry Cola en Wannabe In L.A. Bij I Want You So Hard gaan de vuisten volop in de lucht. Zoals bij elk feestje is er altijd wel iemand die zegt dat het genoeg is geweest. De stagemanager sommeert de band om te stoppen, maar Eagles Of Death Metal weet het einde toch nog met twee nummers te rekken. Deze nummers hadden ze allang kunnen spelen als zanger Hughes niet zolang van stof zou zijn. Niet iedereen maakt het einde van de show mee, want op het hoofdpodium is de hoofdact al begonnen.
 
IMG_1000Robbie Williams, wat moet die nou in Landgraaf? Nou, een gigantisch vermakelijk spektakel neerzetten! De voormalige Take That-zanger is naar Landgraaf gekomen om te teasen en te pleasen. De ultieme entertainer pakt vandaag groots uit met een flinke band en achtergrondzangeressen. Hij trapt af met Let Me Entertain You en daar is geen woord te veel aan gezegd. In een wervelende set komen veel meezingers voorbij en als een ware gentleman loopt hij over de catwalk op en neer. Tussendoor vertelt hij vermakelijke anekdotes en trekt wat gekke bekken. Je kan simpelweg niet om deze grootheid heen. De mega sing-a-long, zoals je het optreden zou kunnen noemen, is rijkelijk gevuld met covers. Zo eert hij Queen met We Will Rock You, komt U2 met I Still Haven’t Found What I’m Looking For voorbij en ontbreek Wonderwall van Oasis ook niet. Alle klassiekers van Ierse en Engelse bodem wordt door hem geëerd. Natuurlijk draait de show ook om zijn eigen tracks. Het is meezingen met Rock DJ, Strong, Come Undone en Supreme. Ook heeft hij een tijdje een Swing-tour gedaan waarbij nummers een nieuw jasje hebben gekregen. Zo blijft Robbie Williams het voor zichzelf spannend houden. Het publiek eet al vrij snel uit zijn hand en zelfs als hij een nummer verkeerd inzet schroomt hij zich niet om het openlijk te zeggen. Robbie kan met zijn show niets verkeerds doen in Landgraaf en plukt halverwege de set een blonde dame uit het publiek om daar een grappige versie van Candy voor te zingen. Voor deze dame kan de avond niet meer stuk en de selfies die ze maakt op het podium zullen voor eeuwig in haar geheugen staan. Als de show tot dat moment nog geen indruk heeft gemaakt, dan flikt de zanger het alsnog door een meer dan geweldige cover van Bohemian Rhapsody neer te zetten. Compleet met de videoclip van Queen op de achtergrond gaat het publiek nogmaals helemaal los. Dat daarna Feel en Angels nog komen is slechts bonusmateriaal. Robbie Williams, wat moest hij nu op Pinkpop? Zorgen voor een absoluut hoogtepunt!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00