Home » Quick & Dirty – Falling Down

Quick & Dirty – Falling Down

door Filip van der Linden
118 views 1 minuten leestijd

Quick & Dirty heeft zopas zijn eerste EP uitgebracht. Falling Down is een prima debuut van een Franse band die Britser klinkt dan sommige echte Britse bands.
 
Het Franse viertal timmert al een tijdje aan de weg, maar geraakte nog niet echt voorbij de landsgrenzen. Dat mag verwonderlijk heten, want deze jongens hebben alles voor een internationale doorbraak: knappe composities, prima muzikanten en foutloos Engels.
 
Falling Down bevat slechts vijf nummers. De titeltrack en I Was Born refereren openlijk naar de poprock van The Housemartins en The Proclaimers. Catchy en vinnig, maar ook met een stiff upper lip.
 
Op East West en Trust Me verandert Quick & Dirty het geweer van schouder en komen we bij rauwe, hitsige pubrock met zanger Ludo die zingt, fluistert en hijgt. Degelijk gebracht, maar het is moeilijk om hierin nog origineel voor de dag te komen.
 
Als afsluiter is er de meest aanstekelijke track en – de titel verraadt het al – de meest dansbare. Would You Like To Dance is een beetje rock en een beetje Blondie.
 
Met dit debuut kan Quick & Dirty nog alle kanten op. Benieuwd waar ze binnen een paar jaar zullen staan.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00