Home » Rage Of Angels – Dreamworld

Rage Of Angels – Dreamworld

door Maurice van der Zalm
150 views 3 minuten leestijd

RageOAngels_coverDe oorspronkelijke toetsenist van Ten, Ged Rylands, heeft Rage Of Angels opgericht (niet te verwarren met de christelijke Amerikaanse hardrockband) en heeft samen met Martin Kronlund, Pera Johanssen en Michael Carlsson Dreamworld opgenomen.Daarbij geholpen door wat bevriende collega’s waaronder Ten-gitarist Neil Fraser. Wanneer je op zoek bent naar een cd vol vernieuwend muziek kun je de cd beter links laten liggen. Rage Of Angels speelt hardrock volgens het boekje, maar heeft door een variëteit aan zangers (onder andere Harry Hess van Harem Scarem, Robert Hart van Bad Company en Ralf Scheepers van Primal Fear) genoeg diepgang om leuk te zijn.
Dat Ged Rylands een toetsenist is, wordt wel duidelijk in de nummers. Meteen in het titelnummer Dreamworld komt de keyboard ruimschoots naar voren. Daarnaast laat ook Neil Fraser zich niet onbetaamt met fraai gitaarspel. Zeven minuten is echter wel wat lang voor het nummer en naar het einde heb ik het wel gehoord. See You Walking By is een lekker zoetsappig nummer. Veel diepgang is er niet te vinden, maar ook hier krijgt de gitaar ruim baan. Met Robert Hart heeft Rage Of Angels een uitstekende troef in handen. De zang van Hart klinkt lekker rauw in Through It All en geeft het nummer extra jus. Er is ook meer variatie in dit nummer te vinden. De achtergrondzang past uitstekend binnen het nummer. Er is wel wat leentjebuur gespeeld bij de collega’s van Whitesnake. Dat leentjebuur klinkt ook door in Over And Over. Het lijkt wel of ik naar een nieuwe single van Journey zit te luisteren. Gelukkig staat ook dit nummer wel op zichzelf en kunnen we niet spreken van een kopie. Na het instrumentale Prelude For The Gods wat goed klinkt komt Ralf Scheepers zijn ding doen in Falling. Langzamerhand kom ik erachter dat Rage Of Angels een lekkere cd heeft weten neer te zetten. Ook Falling klinkt herkenbaar, blijft goed in het hoofd hangen en zingt lekker weg. De solobattle tussen keyboard en gitaar past uitstekend binnen het nummer en geeft de nodige spanning. Dat het in de verte op Poison van Alice Cooper lijkt, hindert me niet. Tijd voor de eerste ballad: The Beating Of Your Heart. Het kan ook niet anders met zo’n titel. Mierzoet, evenals We Live, We Breathe, We Die met de zang van wederom Robert Hart. Favoriete meezinger is Spinnin Wheel. Een lekkere ritmesectie zorgt voor het juiste ritme. Geen poespas. Duidelijk coupletje en refreintje. Requiem For The Forgotten Soldiers is wederom een instrumentaal nummer waarbij Ralph Santolla (o.a. Iced Earth), Martin Kronlund (o.a. Love Under Cover), Xander Demos en Vinny Burns (o.a. Asia) elkaar opzwepen op het gebied van gitaarspel. Met een marsritme door het nummer heen een episch stukje muzikaliteit. Genoeg ruimte dus voor gitaar en drum.
Dreamworld is daarmee na tien (erg lange) nummers niet tegengevallen. Door de makkelijk in het gehoor liggende nummers een cd die je makkelijk op kunt zetten. Weinig gebang met onze heads, weinig nieuws, maar wie maalt daar om wanneer je gewoon lekker muziek wilt luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00