Home » Reptilians From Andromeda + Unwanted Tattoo – Den Trap (Kortrijk, België) 31/10/2019

Reptilians From Andromeda + Unwanted Tattoo – Den Trap (Kortrijk, België) 31/10/2019

door Filip van der Linden
382 views 4 minuten leestijd

Hoeveel bands kennen we eigenlijk die uit Turkije komen? She Past Away zal misschien bij sommigen spontaan naar boven komen, maar voorts? Reptilians From Andromeda is een beetje de ambassadeur van de punk- en garagescene in Istanbul en ze zijn net begonnen aan een korte tournee doorheen het Europese vasteland. De eerste halte was in Kortrijk (België), maar op 5 november zijn de Reptilians in Groningen voor een show met The Beavers in La Lola.
In het Belgische luik van deze korte tour mag Unwanted Tattoo aantreden als support in kelderkroeg Den Trap. Beide bands zijn goed bevriend en nodigen elkaar geregeld uit. Unwanted Tattoo brengt catchy garagepunk met heel diverse invloeden, van surf tot Mexico. In hun best wel lange set beginnen ze met Surf Aloha Splash, een surf-instrumental. Daarna vallen de zangeressen Annette en Rine in en gaat de snelheid omhoog met Fool On A Leash en Devilette. Zowat alle tracks van hun jongste album Pardon My French komen aan bod, aangevuld met de jongste single Hey Lucha en ouder werk.  Liefst drie covers schotelen ze ons voor, maar dat mag op een set van ruim 20 songs. Vooral als ze die zo raak weten te kiezen: Human Fly van The Cramps, Beat Up The Brat (of Tattoo On The Brat, gezongen door gitarist Wouter) van The Ramones en Do You Love Me (Now That I Can Dance) van The Contours (maar bekender in de versie van The Sonics).
De bandleden vinden elkaar blindelings en gaan geregeld tegen elkaar op spelen. Ook zit er al eens een half dansje van de enthousiaste dames in. Het is altijd een feestje als Unwanted Tattoo op het podium staat en het publiek is meteen mee met de entertainende en een beetje ondeugende garagepunk. Het is punk, maar met een knipoog en een glimlach.
Zangeres Aybike van de Reptilians wordt op het podium gesommeerd om mee te zingen met Woo Hoo (en dat is ook zowat de volledige tekst van het nummer, dus dat valt nogal mee qua improvisatie).  Unwanted Tattoo sluit de set af met Ooh Lalala, een song in het Frans. Wij pardoneren dit french met plezier.
 
 
 
Na een heel snelle podiumwissel – Reptilians spelen met dezelfde backline en dezelfde instrumenten als Unwanted – is het de beurt aan Aybike, Tolga, Kerim en Onat. Al is het toch de show van zangeres Aybike en gitarist Tolga. Zij is meer dan gewoon een zangeres, eerder een aandachtsmagneet. Ze zingt, danst, knielt, vloekt en rolt over het podium en duikt geregeld het publiek in als ware ze de vrouwelijke equivalent van Iggy.
Haar bindteksten in het Engels, daar is nog wat werk aan, maar dat compenseert ze met flink wat lef en branie. Tolga en de rest van de band blijven wat in haar schaduw, maar overtuigen met een onberispelijke set. Geen Iggy zonder The Stooges, een beetje dat verhaal.
 
 
Reptilians From Andromeda brengt ook garagepunk, maar dan nog twee tanden smeriger en ruiger dan die van Unwanted Tattoo. De setlist bestaat uit de hele EP Bloodlust Of The Doll Witch, aangevuld met heel wat ouder werk en ook wel een paar covers. Nancy Sinatra’s These Boots Are Made For Walking krijgt een rauwe punk-jas aangemeten, Eyeball van The Subsonics kan in Kortrijk niet op herkenning rekenen, en bij Havana Affair van The Ramones gaat het publiek uiteraard wel helemaal uit z’n dak.
Tussendoor verwijst Aybike nog naar We’re Not Gonna Take It van Twisted Sister, maar die song zetten ze toch niet in. Het eigen werk is minstens zo overtuigend, met furieuze versies van Drop Dead en Rugarou.
 
Als je van garagerock en punkrock houdt, wordt het niet veel leuker dan met Unwanted Tattoo en Reptilians From Andromeda op het podium.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00