Home » Resolve komt met nieuwe video bij Pendulum

Resolve komt met nieuwe video bij Pendulum

door Maurice van der Zalm
134 views 2 minuten leestijd

Het in Frankrijk gevestigde kwartet Resolve heeft hun collega’s graag willen laten zien dat ze geen genoegen nemen met niets dan grootsheid. Resolve bood ons eind 2018 een single “Carmela” aan die alle aandacht trok van de fans van melodieuze hardcore fans. Hun sterke werkethiek en aandacht voor details stelde hen in staat om shows te openen voor Architects, Every Time I Die, While She Sleeps om er een paar te noemen, dit alles binnen de eerste maanden van de  carrière van de band.
Dankzij een sterke lead-up campagne, een aantal singles via het populaire YouTube-kanaal Dreambound en diverse officiële Spotify playlists, bereikte hun debuut EP ‘Rêverie’, dat in oktober 2017 werd uitgebracht, een toppositie in de Franse Itunes Metal Charts en #5 in de Rock Charts. De vier jongens brachten de rest van het eerste jaar door als band in hun thuisland, maar ook in Europa en het Verenigd Koninkrijk, en onthulde de ene na de andere muziekvideo’s, waarmee ze hun oorspronkelijke plan om een volledig controleerbare plaat uit te brengen, waarmaakten.
De  band heeft gisteren de video van Pendulum online gezet. Pendulum bevat veel elementen die al sporadisch gebruikt werden op eerdere werken: synths, strijkers, vocoders, geen van deze elementen zijn echt nieuw in de muziek van Resolve, maar worden deze keer op een veel meer merkbaar en op een meer volwassen manier geleverd. Het is ook vermeldenswaard dat de totale productie, hoewel nog steeds volledig door het trio zelf gedaan in de eigen opnamestudio, een stap omhoog is van onze vorige releases zeker.
De band: “Lyrisch, ik denk dat dit de meest eerlijke manier is die we ooit voor onszelf zijn geweest. Het loslaten van alle twijfels die onvermijdelijk voortkomen uit het geven van zoveel van jezelf aan je kunst was zeker een cathartisch proces. Dat is ook de reden waarom we ervoor kozen om onze meest minimalistische video op te nemen om het nummer te begeleiden, als een manier om de luisteraar uit te nodigen om zich te verdiepen in de verschillende lagen van instrumentatie en zich te richten op de lyrische levering.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00