Home » Rocktocht 2015 – Eindhoven 30/8/2015

Rocktocht 2015 – Eindhoven 30/8/2015

door Jochem van der Steen
139 views 4 minuten leestijd

Wat krijg je als je een kroegentocht kruist met een festival? De Rocktocht! Voor de tweede keer was afgelopen zondag Stratumseind het podium voor een hoop leuke bands. Het concept is simpel: de hele dag een band live-on-stage in derocktocht-700x325 Eindhovense kroegen met een rockhart. Door van kroegje naar kroegje te lopen ontdek je een paar leuke uitgaansgelegenheden en een aantal leuke bands. Prima combinatie!
Helaas is er nogal wat meer te doen in Eindhoven, zoals het festival Brabant Live, PSV-Feyenoord etc. Daarbij was het ook nog eens bloedjeheet, met als effect dat de opkomst erg laag was. Superjammer, want alle bands verdienden een groot publiek.
De eerste band zie ik in The Jack, onder het genot van een perfect getapte Guinness. De band Endfield is een mix tussen grunge en opgevoerde stoner. Deze heren uit Eindhoven en Veldhoven (vandaar de naam) laten hun rock ‘n’ roll spirit gelijk zien, de zanger speelt op blote voeten en moet regelmatig het zweet uit zijn ogen vegen. Dapper trotseren ze de hitte met een reeks opzwepende nummers waarbij het nummer “Ass-To-Mouth” twee keer voorbij mag komen om de set vol te maken. Mooi, want dat is gelijk het beste nummer.
In Dynamo staat de hardcore band The Backbreakers. Helaas weten weinig mensen de weg van Stratumseind naar Dynamo te vinden blijkbaar, want er staat helaas maar een handje vol mensen te kijken. De jongens doen hun best om het beperkte publiek toch te vermaken met hun snoeiharde set. De nummers lijken in eerste instantie vrij eenvoudig van opzet maar  er is zeker een diepere laag hoorbaar in een aantal verrassend riffs.
Stage Music Cafe is het podium voor een coverband, maar niet zomaar eentje. Barracuda heeft namelijk de Battle of the Coverbands gewonnen, dus kwaliteit is verzekerd. Ze spelen een mix van rockclassics van artiesten als Anouk, The Police, Skunk Anansie en Led Zeppelin. Met het nummer Stairway to Heaven wonnen ze de Battle of the Coverbands en dat is hoorbaar. Kwalitatief een zeer goed optreden maar helaas is een coverband minder in staat me te verrassen.
Een grotere verrassing is Rhinorino in de Altstadt. Wow! Zoveel geluid uit maar drie instrumenten. Deze band bewijst dat je niet meer nodig hebt dan bas, gitaar en drums om superstrakke rock neer te zetten. Hun opzwepende stoner (van het type Queens of the Stone Age, niet Kyuss of Fu Manchu) zet me in vuur en vlam. Energieke, charismatische zanger/gitarist Pim is niet bang om van het podium af te komen en wat dichter bij het publiek te rocken, bassist Rik mist geen noot en drummer Suzie Q heeft de looks, charme en lach om de nieuwe droomvrouw te worden van elke rocker. Geweldige nummers, geweldige energie. Top!
El Camaro in Dynamo speelt supervuige speedrock waar je gewoon niet stil op kunt blijven staan. Dit zootje ongeregeld heeft lak aan websites, demo’s en andere promotie-middelen. Ze willen gewoon spelen en rocken. En dat doen ze met verve!
In The Jack staat SanQuin, een band die zich laat benoemen als een mix tussen The Rolling Stones en AC/DC met een verrassend jonge frontman die de looks heeft om zomaar een nieuw meisjesidool te worden. Laat je daardoor niet misleiden, echter! Deze jongen voert deze band perfect aan en hij laat zien hoe rock ‘n roll hij is door zelfs op de bar te gaan staan bij een nummer.
In de altijd gezellige Kram staat het punkbandje The 101’s en het best lekker druk eigenlijk. Helaas spelen wat technische problemen ze parten. Met de problemen opgelost spelen ze echter hun luchtige punkpop met verve.
In Dynamo staat From Earth uit Heerlen. Ze spelen snoeiharde extreme metal(core). Het is meteen het laatste optreden voor frontman  Ché die nog 1 keer zijn longen uit zijn lijf schreeuwt. De muur van geluid is oorverdovend en ik heb na afloop het gevoel dat ik even moet bijkomen van deze sonische aanval.
In De Aloys staat de band waar ik het meest naar uitgekeken heb deze dag: Note To Amy. Deze band speelt aanstekelijke punkrock in de stijl van No Use For A Name en Bad Religion en het is zeker 1 van de drukker bezochte acts. De nummers zijn lekker mee te zingen, de band zit vol energie en met heerlijke nummers als “About Murder”  en “Nightwalkers and Daydreamers” kan hun set ook gewoon niet mislukken. Hou deze jongens in de gaten, als je van melodieuze punkrock houdt zou dit wel eens je nieuwe favoriete band kunnen worden.
In The Jack staat weer een heerlijk getapte Guinness voor me klaar zo gauw ik binnen ben om de afsluitende act mee te pikken. Monotheist stond al eerder deze week in het voorprogramma van Baroness en spelen heavy doom/sludge. De frontman maakt geen gebruik van het podium, die is voor de rest van zijn band. Hij schept er zelf demonisch genoegen in om het publiek zo dicht mogelijk te naderen en intimiderend aan te staren. De muziek is super heavy en duister en een prima afsluiter van deze mooie Rocktocht om de nacht mee in te gaan.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00