Home » Saga – Muziekcentrum de Bosuil (Weert) 19/10/2023

Saga – Muziekcentrum de Bosuil (Weert) 19/10/2023

door Xander Pas
438 views 2 minuten leestijd

Wanneer we over Canadese progressive rock spreken mag Saga niet vergeten worden. Saga zal misschien niet dezelfde sterrenstatus als Rush hebben, toch wist de band Muziekcentrum de Bosuil aardig te vullen. Een enthousiaste groep fans, veelal in Saga T-Shirt, zorgde ervoor dat de band zich welkom voelde in het mooie Weert.

De sfeer zat er vanaf het eerste nummer dat deze avond gespeeld werd, No Stranger (Chapter 8), goed in. Deze opener, afkomstig van het welbekende World’s Apart was slechts een van de vele hoogtepunten die deze avond kende. Van mijn favoriete Saga plaat, Images at Twilight, werd You’re not Alone prachtig ten gehore gebracht.

De zang van Michael Sadler klinkt na al deze jaren nog altijd excellent. De manier waarop Sadler de teksten van deze fenomenale nummers brengt is fantastisch. Hetzelfde kan gezegd worden over keyboardist Jim Gilmour die onder andere Scratching the Surface zong. Dit werd prachtig gecomplimenteerd door de rest van de band. Het publiek had het net zo naar hun zin als de band zelf. De energie en het plezier wat de band uitstraalde presenteerde zich ook in tientallen fans die ieder nummer woord voor woord meezongen en na ieder nummer oorverdovend applaus gaven. Hier speelde de band mooi op in, de interactie die onderling tussen de bandleden en het publiek plaatsvond was mooi om te zien.

De setlist gaf een mooi beeld weer van de band. Voor de bezoekers die Saga nog niet zo goed kennen was het een mooie kennismaking, voor fans van het eerste uur een nostalgische avond gevuld met de nummers die ze dierbaar hebben. De set bestond, op een paar nummers na, uit nummers van de eerste vijf albums die de band tussen 1978 en 1983 uitbracht.

Nadat we nog getrakteerd werden op een encore was de avond helaas voorbij. Op concertgebied een van de hoogtepunten van 2023 en een aanrader voor de progressive rock liefhebbers die ze nog niet live hebben gezien. Een goed verzorgde avond met een band die na meer dan 40 jaar nog altijd tot de absolute top behoord.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00