Home » Sandstone – Epsilon Sky

Sandstone – Epsilon Sky

door Edwin Knip
134 views 1 minuten leestijd

Na een stilte van acht jaar komt deze ierse metal band met haar vijfde album.
Na de oprichting in 2003 brengt de band tussen 2006 en 2013 vier albums uit. De albums worden goed ontvangen en trekken zelfs de aandacht van Iron Maiden zanger Bruce Dickinson die stelt dat het album Purging The Past één van de indrukwekkendste albums afkomstig uit Ierland is van de laatste jaren. De band wordt vergeleken met grote namens als Pagan’s Mind en Symphony X. Ondanks al het succes besluit de band in 2013 om een tijdelijke pauze in te lassen.
De band wordt in 2003 opgericht door gitarist Stevie McLaughlin en zanger Sean McBay. De hedendaagse bezetting wordt gecompleteerd door bassist Thomas Alford, gitarist Dee Kivlehan en drummer Eamonn McNaught. Op het nieuwe album combineert de band metal, hard rock en progressieve hardrock tot een meer dan aangename mix van nummers.
Een nummer als Fractured Time is snel, melodisch en ligt lekker in het gehoor. Stevig, scherp gitaarspel vult de instrumentale delen. Dies Irae is donkerder en agressiever, McBay weet rauwe vocalen door zijn zang te mixen en ook de instrumentale omlijsting is bij vlagen heftig. Worm Soul is eveneens een sterk rocknummer maar minder donker. Door het nummer heen zijn rustige stukken te horen waar McBay laat horen dat het niet allemaal op standje tien hoeft.
Sandstone is terug met een ijzersterk album dat zeker aandacht verdiend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00