Home » Saturday's Heroes – Pineroad

Saturday's Heroes – Pineroad

door Filip van der Linden
152 views 1 minuten leestijd

Saturday’s Heroes is een Zweedse punkrockband die vlotte en heel meezingbare punkrock maakt in de lijn van Street Dogs, Bad Religion, Janez Detd en Rancid.
 
Op hun derde album Pineroad staan elf puike melodische punkrock-anthems die goed in het gehoor liggen. Zoals de meeste moderne punkrockbands gaat het in de teksten niet meer over maatschappelijke hete hangijzers, maar over opgroeien, persoonlijke ervaringen, het dagelijkse bestaan en de liefde.  Daar is overigens niets mis mee. Als het maar met vuur gebracht wordt. En dat doen ze bij Saturday’s Heroes.
 
De meeste nummers van deze Helden op Zaterdag halen een gelijk hoog niveau, maar er zijn er een paar die er net een beetje bovenuitsteken. Declaration Of Youth is er zo eentje. Het vurige The Shame ook. De stem van Alex Lachan zit soms wat ver weg in de mix en af en toe danst hij op de koord van het vals zingen, zonder evenwel echt te struikelen. Nog net goed.
De knappe intro’s zorgen ervoor dat elke song een eigen gezicht heeft. De band verdient vooral een pluim voor de tonnen energie die ze elke song hebben meegegeven. Daar kan elke punkrockfan zijn batterijen aan opladen voor de rest van de week.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00