Home » ScaRveD – Dynamite

ScaRveD – Dynamite

door Edwin Knip
76 views 2 minuten leestijd

ScarvedFemale fronted rock uit Belgie gebracht met zware gitaarpartijen en strakke drumslagen. De vierkoppige band bracht hun debuutalbum al in juli 2014 uit, maar door het ontbreken van de distributeur voor de Benelux is het album pas eind 2014 hier uitgebracht.
Zangeres Caroline Verboven scoorde twee bescheiden hits met het dance-project K-Line voordat ze overstapte naar de rock. Gitarist Luc van Dessel (ex-Tails Blue), bassist Wim Wouters (ex-Oracle, ex-Tails Blue) en drummer Geert completeren de line up. Het album opent sterk met Masquerade, een tekst over het overtuigd zijn van een ander zijn liefde, die daarna je hele leven laat instorten. Een nummer over valse verwachtingen en teleurstellingen. Army On Wheels kon zo maar eens over een willekeurige motorclub gaan. Samen rijden voor onze glorie, onze trots, samen maken we geschiedenis. De nummers zitten tekstueel goed in elkaar, bas en drums geven het tempo aan, en tussendoor soleert de gitaar. Een gedegen combinatie van goede composities. Vampire’s Tale gaat over een vrouw die op jacht gaat naar een one-night stand, onder het motto ‘free your mind, let it all go’. Silence is opgedragen aan de vriendin van Caroline, een nummer dat begint als een ballad om dan langzaam maar zeker wat steviger te worden, maar niet stevig genoeg om het predicaat ballad te ontstijgen.  Dynamite begint met stevige drums gevolgd door zware gitaarriffs.
Het album bevat elf tracks, goed geschreven, geproduceerd en gespeeld. Dit is een band die je op basis van dit album zeer beslist live wil zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00