Home » Seeds Of Mary – The Blackbird And The Dying Sun

Seeds Of Mary – The Blackbird And The Dying Sun

door Edwin Knip
100 views 2 minuten leestijd

Melodieuze metal georiënteerde rock uit Frankrijk.
Het tweede album van deze Franse band, opgericht in 2011, bevat twaalf uiteenlopende rocksongs. Harde riffs en harmonieuze vocalen zijn het voornaamste visitekaartje van de band, die de afgelopen jaren toerde met onder andere Peter Pan Speedrock en Nashville Pussy.
Here Comes The Night opent met een pakkende melodieuze riff. Sterke vocalen en in de refreinen en goed klinkend koor. Van de vijf muzikanten zijn er maar liefst drie die ook de vocalen verzorgen. Zanger Jérem heeft een krachtig stemgeluid en wordt bijgestaan door bassist/zanger Xav, drummer Aaron, gitarist Julien en gitarist/zanger Raph. In het nummer Lord Of The Flies weet de band wat dreigend over te komen, het tempo ligt wat lager en er zitten wat korte riffs in. Like A Dog is wat agressiever, zowel in de zang als muzikaal.
Het album lijkt twee titelnummers te hebben, die achter elkaar op het album staan. The Blackbird komt eerst, gevolgd door The Dying Sun. The Blackbird begint rustig en ingetogen om naar het einde toe rauwer, expressiever en vooral agressiever te worden. Toch is er nergens een moment dat zanger Jérem zichzelf overschreeuwt, hij blijft netjes binnen de kaders. En net zo plotseling als dat de storm opkwam, verdwijnt deze en hebben we een rustige, elektronisch outro. The Dying Sun gaat door vanuit dat rustige deel. Het ruim zeven minuten durende nummer is een mix van rust en kalmte, met in het midden een energiek deel. Het geheel is sferisch vormgegeven en zorgt voor een lang rustmoment op het album.
Sense Of Sacrifice gaat stevig verder. Harmonieuze koortjes in het refrein, een historisch aandoende toespraak en ruig gitaarwerk zijn de ingrediënten van dit nummer. Het album sluit af met Back In The Woods dat een cello laat horen in de intro waarna de gitaren het overnemen. Ook dit nummer is wat rustiger dan het gemiddelde album nummer. En dan is het na ruim een uur luisteren voorbij, twaalf sterke composities kwamen er voorbij en er was geen nummer dat op het voorgaande leek. De band levert zeer sterk materiaal af, zowel tekstueel als muzikaal. Een album dat zeker de moeite waard is om te beluisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00