Home » Seether – 013 (Tilburg) 14/12/2014

Seether – 013 (Tilburg) 14/12/2014

door marijke@rockportaal.nl
161 views 3 minuten leestijd

seether1Seether weet gelukkig de weg naar de Benelux goed te vinden. Al eerder stonden ze de afgelopen jaren in 013 en Melkweg en ook deden ze afgelopen jaar Graspop aan. De zuid-Afrikaanse rock-grunge band heeft een trouwe schare fans en ze weten hoe ze die tevreden moeten houden! Op deze koude avond in december is 013 dan ook goed gevuld vol jonge en oude fans. En hier en daar een verloren ouder.
In het voorprogramma staat Prana, een Russische grungeband. Een band die vooral opvalt door zijn energieke, rauwe zangeres. Dat is nog eens een chick met ballen. Vol overgave schreeuwt ze door de microfoon, speelt ze op haar gitaar en springt over het podium. Een mooie opwarmer voor wat nog komen gaat…
Na een half uurtje wachten komen ze dan eindelijk op. De mannen van Seether maken er weinig woorden aan vuil en beginnen direct te spelen. Het geluid is nog wat dof en de bas staat verdacht laag. Pas bij het derde nummer lijkt de geluidsman het juiste evenwicht te hebben gevonden. Ook de bandleden zelf hebben wat tijd nodig om erin te komen, de eerste nummers ogen nog wat mat en knallen nog niet echt van het podium af. Gelukkig komt daar in de loop van de show verandering in en steeds meer beginnen hoofden gelijkmatig te knikken en hier en daar ontstaat er een pit in het voorste gedeelte van de zaal. Al met al is het publiek rustig en lijkt vooral te willen genieten van de bekende en nieuwe nummers van deze populaire rockband. Uiteraard spelen ze ‘Broken’, waar het eigenlijk allemaal mee begon. seether2Half om half verwacht je nog altijd Amy Lee van Evanescence die even een deuntje meezingt, maar zelfs als zanger Shaun Morgan het alleen doet blijft het toch een kippenvel momentje. Ook de nummers ‘Save Today’ en  ‘Driven Under’  blijven toch prachtige nummers die de veelzijdigheid van deze band benadrukken. Tijdens deze nummers komt de rauwe stem vol emotie van Shaun extra goed tot zijn recht (in schril contrast met de stem van de man achter mij….). En gelukkig blijven er altijd de vertrouwde knallers als ‘Remedy’, ‘Country Song’ en ‘Faking it’ om ervoor te zorgen dat het publiek kan juichen, springen en  uit zijn dak kan gaan. Van het nieuwe album ‘Isolate and Medicate’,  spelen ze onder andere ‘Words as weapons’ en ‘See you at the bottom’. De nieuwigheid lijkt er echter vanaf als je hoort hoe luidkeels er wordt meegezongen.
Door de jaren heen lijken de mannen van Seether, en dan vooral zanger Shaun, wat meer vertrouwd te raken met de aandacht die optredens met zich meebrengen. Niet langer verbergt hij zich enkel achter zijn haren, maar steeds meer zorgt hij voor wat interactie met het publiek die voornamelijk bestaat uit dankbaarheid. Seether zet wederom een goede, veelzijdige show neer waarmee ze laten zien dat ze eigenlijk zeker meer erkenning verdienen dan ze tot op heden krijgen.
 


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00