Home » Sin7sinS – Purgatory Princess

Sin7sinS – Purgatory Princess

door Wendy Steenmans
200 views 4 minuten leestijd

sin7sinspurgatoryprincessrpSin7sinS komt op 24 november met alweer hun derde album Purgatory Princess. Ook dit album wordt weer uitgebracht via Suburban Records en is gemixt en geproduceerd door mister Dan Swanö. Dat deze band hard aan het timmeren aan hun weg naar de top is al snel duidelijk. Lotus en haar mannen weten elke keer weer iets nieuws te laten horen en werken op elk album steeds meer aan hun sound. Deze wordt steeds voller en evolueert steeds meer. De band heeft het afgelopen jaar ook met een aantal bandlid wissels te maken gehad maar de band is nu weer back on track!
Het album steekt van wel met Heart Of Stitches. Een beukend nummer wat gelijk laat horen van welk hout deze band is gesneden. Pure metal van de bovenste plank. Rollende drums, beukende baslijnen, vlijmscherp gitaar werk en pakkende zang van Lotus en Gen Morphine zijn hier de kernwoorden. Een erg fijne opener van het album.
Ook Stronger gaat in dezelfde stijl verder. Het valt me op dat er op dit album gekozen is voor ook wat meer cleane zang door Gen. Niet alleen maar de duistere grunts komen naar boven.
Take Your Hands Of Me. Is een nummer met een duidelijke boodschap. Het laat ook met momenten een iets ander stemgebruik van Lotus horen. Noem het bitcherig, vol power, duidelijk is dat je haar niet zonder handschoenen aanpakt. Het nummer doet iets duisterder aan dan de vorige twee. Mede door de samples die er gebruikt worden.
Met Say What You Want lijkt het alsof de band het iets rustiger aan zal pakken. Gelukkig is dit niet zo en gaat de band op hun duistere tour verder. Meer up tempo stukken wisselen elkaar fijn af met wat meer rustige stukken gezongen door Lotus. Tegen het eind van het nummer wordt ook nog een aria toegevoegd wat het een erg mooi geheel maakt.
No Tears Left is het vijfde nummer wat ik vind op het album. Een typisch Sin7sinS nummer wat je bij de kladden pakt. De dialoog tussen Lotus en Gen is kortom pakkend. De emotie van dit nummer is goed voelbaar. Vandaag is ook de release van de videoclip van dit nummer. Deze is te vinden op youtube.
Bittersweet Dreams is de ballad op het album. Lotus wordt begeleid door piano. Een kippenvel nummer! Lotus zet hier een mooi staaltje werk neer met haar cleanste en soms ook hoogste stem. In dit nummer geen gitaar geweld maar mooi ingetogen. Een mooi rust moment op het album.
Verder met mijn persoonlijke favoriet The Great Illusion of Control. Gedaan met de rust en vol gas vooruit. Hier zijn duidelijke invloeden te horen van wat je kan noemen glamrock. Een echte oldschool rock n roll sound blaast door mijn hoofdtelefoon. Vooral de gitaar riffjes zijn briljant! Ik zie ook al de getoupeerde kapsels op het podium staan. Dit is ook een typisch nummer wat je aan het zingen bent zonder er zelf erg in hebt. Zet hem de hele dag op repeat en hij gaat nog niet vervelen. Heerlijk!
Jerusalem heeft een heerlijk duister karakter. Een nummer waar niet mee valt te spotten en zet me aan te denken. Gaat dit inderdaad over de isolatie tussen mannen en vrouwen in de Islamitische cultuur of zit ik er compleet naast.
Different Place Different Stage doet me denken aan het nummer Sick Of You. Het toegankelijkste nummer wat mij betreft op het album. Het heeft een hoog dansbaarheid gehalte. Dit nummer zal het heel erg goed gaan doen live.
Met Touch of Pandora zijn we alweer op het eind gekomen van dit album. Als ik mijn ogen sluit bij dit nummer lijkt het of ik invloeden hoor van Rammstein. De sampletjes, de bassloopjes zijn de dingen die me daaraan doen denken. Het nummer raast als een malle vooruit en stampt zich een weg naar het einde van dit album.
Het album om kort te gaan: Sin7sinS zet met dit album weer een knap staaltje werk neer. Dit album laat hun meest stevigste werk tot nu toe horen. Veel rustmomenten zitten er niet op het album. Dat de band aan hun sound heeft gewerkt is ook duidelijk. Het klink iets minder industrial dan de vorige albums maar heeft een meer volwassen sound gekregen. De nummers gooien meer de beuk erin en klinken nog duisterder dan de eerdere albums. Ook de teksten liegen er niet om. Ze kaarten allerlei duisteren onderwerpen aan en zetten je vaak aan het denken. Voor de liefhebbers van rollende drums, vlijmscherp gitaarwerk en pakkende zang is dit album een must have!
Line up:
Lotus – zang
Gen Morhpine – gitaar en zang
Tristan Hex – gitaar
Corbin Crow – bass
Tracklist:
Heart of Stitches
Stronger
Take Your Hands Of Me
Say What You Want
No Tears Left
Bittersweet Dreams
The Great Illusion of Control
Jerusalem
Different Place Different Stage
Touch of Pandora

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00