Home » Skinny Lister + Tim Vantol – Effenaar (Eindhoven) 26-01-2024

Skinny Lister + Tim Vantol – Effenaar (Eindhoven) 26-01-2024

door Xander Pas
144 views 2 minuten leestijd

Skinny Lister is een folk-punk rock band uit Londen. In Engeland beginnen ze steeds bekender te worden en staan ze regelmatig op grote festivals. In Nederland is het folk-punk genre nooit echt aangeslagen. Gelukkig besloot Skinny Lister ons kikkerlandje een bezoek te brengen om het genre te vertegenwoordigen.

Het voorprogramma werd verzorgd door Tim Vantol. Ongeveer halverwege zijn set kwam ik binnen waar hij kennis aan het maken was met het publiek. De interactie die hij met het publiek had gedurende de gehele set liet al snel blijken met hoeveel plezier en passie hij muziek maakt, al was dat aan zijn energie ook al te merken. Hij is wellicht geen voor de hand liggende openingsact voor een folk-punk band gezien de stijlen van beide acts redelijl ver uit elkaar liggen en hij een heel stuk rauwere vocalen heeft, toch leek het te werken. Hij wist het publiek goed mee te krijgen en bracht een berg energie de zaal in.

Daarna was het de beurt aan Skinny Lister. Naast een cover van Fairytale of New York, origineel van The Pogues, wist ik niets over deze band. Onderweg naar het concert had ik stiekem al even naar het meest recente album van de band geluisterd, veel van deze nummers werden deze avond live gespeeld. Met name The Company of the Bar en Mantra vielen in de smaak. Zanger Daniel Heptinstall en zijn vrouw Lorna Thomas hebben ieder een geheel eigen stemgeluid, daar zijn die nummers een mooi voorbeeld van gezien Daniel de vocalen op The Company of the Bar verzorgde en Lorna de vocalen op Mantra. Hierdoor heb je een hele set diverse nummers die allen duidelijk Skinny Lister zijn, met hier en daar inspiratie van andere bands in het genre.

Wat deze band nog beter maakt, naast goede teksten en heerlijke nummers, is de fantastische energie waarmee er wordt gespeeld en de leuke verhalen die de band tussen de nummers door vertelde. Ook kwam Lorna een aantal keer het publiek in om de kruik whiskey rond te laten gaan, armpje te drukken met het publiek en te dansen. Ook op het podium gebeurde er veel en stond Max Thomas ineens te springen, dit bleek een bijzonder moment aangezien hij enkele jaren eerder zijn rug bezeerde tijdens een sprong. Ook werden er regelmatig mensen het podium opgehaald. Zo stond de merchandise verkoper gitaar te spelen met de band en enkele mensen van de Effenaar tijdens Six Whiskies. Daarmee kwam dit concert helaas tot een einde. Het is lang geleden dat ik me zo heb vermaakt tijdens een concert. Ik ben nu nog aan het nagenieten. Skinny Lister heeft er een hoop nieuwe fans bij.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00