Home » Sol De Sangre/Panico Al Miedo – La Senda De La Muerte

Sol De Sangre/Panico Al Miedo – La Senda De La Muerte

door Filip van der Linden
109 views 2 minuten leestijd

Het Duitse War Anthem Records pakt uit met La Senda De La Muerte, een split-EP met de Colombiaanse deathmetalband Sol De Sangre en de Spaanse death/thrashers Panico Al Miedo.
 
Beide bands brengen elk twee covers, die ze ook nog eens vertaalden naar het Spaans. Sol De Sangre heeft twee leuke tracks uitgekozen: Revel In Flesh van Entombed en Before The Creation Of Time van Unleashed. Hoewel Tomas Skogsberg doorgaans een prima mix aflevert, ben ik geen fan van het drumgeluid op de twee tracks van de Colombianen. Misschien is hij wel begonnen met materiaal dat niet helemaal top was. Eens je je als luisteraar over dat manke drumgeluid heen zet, is het wel volop genieten. Je herkent vlot de originelen en je merkt ook dat de band een aantal eigen accenten legt. Het vertalen helpt bij het leggen van die eigen accenten. Applaus op alle banken, want het is in death en black niet eenvoudig om covers te brengen met het juiste evenwicht. Als je alles te letterlijk kopieert, met elke noot tot de seconde juist, dan blijf je er beter af. Muzikaal-technisch is de Unleashed-cover misschien net iets beter, maar in die van Entombed tonen ze dan weer net iets meer bezieling.
 
Panico Al Miedo heeft een beter geluid en doet iets leuks met Pull The Plug van Death en Twisted Truth van Pestilence. De solo iets voorbij halfweg Twisted Truth/Verdad Vil zit niet heel organisch in de track, maar voorts niets dan lof voor het herinterpreteren van deze Nederlandse deathmetal-klassieker met prog-elementen. Nederland mag best trots zijn dat Pestilence in deze slectie staat. En ook hier heeft de band een juist evenwicht gevonden: geen letterlijke kopie, maar een herkenbare cover met toch ook een eigen gezicht. Er zijn bands die hun neus ophalen voor covers, maar deze EP is een schot in de roos: je weet waar de roots van deze bands liggen en je krijgt er nog ‘exotische’ versies van vier klassiekers bovenop. Dit is het soort materiaal dat mij zin heeft om deze bands te gaan ontdekken. En om nog eens een album van Pestilence op te zetten. Dat ook.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00