Home » Spiritbox – Effenaar (Eindhoven) – 27/06/2023

Spiritbox – Effenaar (Eindhoven) – 27/06/2023

door Jochem van der Steen
4,K views 4 minuten leestijd

Op 27 juni was het dan zover, de lang verwachte headline show van Spiritbox was nu ook eindelijk te zien in Eindhoven in een uitverkochte zaal in de Effenaar. De band steeg razendsnel in populariteit nadat ze de hit Holy Rolle had uitgebracht en heeft daar ook in korte tijd veel fans in Nederland mee gekregen.

De avond begint met de band Unprocessed. Unprocessed is een kleine metalband uit Duitsland. De band start lekker en neemt een goede heavy vibe mee. Het duurt ook niet lang voordat ze het publiek mee laten springen en de energie omhooggooien. Zelf staat de band ook niet stil, de gitaristen springen lekker mee met het publiek en laten zien dat ze zelfs op de laatste avond van de tour nog genoeg energie hebben om de hele avond door te gaan. Met sterke vocals en goede instrumentals zorgen ze voor een goede eerste indruk en laten ze zeker zien dat ze op het podium thuishoren.

Na een paar minuten wachten is het tijd voor de tweede band InVisions. Deze band komt hard binnen en laat zien dat ze zeker een plekje verdienen in de metalcorescene. Het is luid, sterk en energiek. Ze krijgen zonder veel woorden te gebruiken het publiek goed mee en creëren meerdere moshpits door hun set heen. Na een halfuurtje begin je toch wel te merken dat veel van hun muziek hetzelfde klinkt en dat er wel wat meer variatie in mag komen. Ondanks dat zetten ze toch een goede set neer en sluiten ze knallend af.

En dan is het tijd voor de mainact. De band waarop iedereen heeft zitten wachten mag nu eindelijk beginnen. Ze knallen meteen af met Hurt You en het publiek begint meteen met het meeschreeuwen van de liedjes. Powerwoman Courtney laat bij aanvang al zien wat ze kan door haar mooie clean vocals te combineren met het goede grunten. De band staat geen seconde stil en laat merken dat ze genieten van het staan op een podium. Elk liedje dat ze spelen lijkt ook steeds heavier te worden. De show blijft knallen en de energie staat op 101%. Dan is het toch nog een keertje tijd voor wat stilte. Courtney laat merken dat ze het jammer vindt dat het weer de laatste dag van tour is, bedankt de andere bands voor het mee optreden in Europa en neemt even een momentje rust voordat ze weer energiek verder gaat met spelen. Er is genoeg afwisseling in de liedjes en je kunt ook zien dat gitarist Mike echt passie heeft voor wat hij doet, door de gitaar goed te mixen met de vocals van Courtney. Toch moet de band na een tijdje stoppen. Ze hebben nog niet de grootse discografie, maar kunnen toch zeker een uur en een kwartier goed opvullen. Voor het laatste liedje geeft Courtney nog even een speech. Ze staat er even bij stil dat ze ook haar zware momenten heeft gehad maar dat het allemaal goed is gekomen, en dat als zij erdoorheen kan komen dat iedereen dat kan. Zo sluiten ze af met een positief bericht voordat ze beginnen aan het nummer Eternal Blue voordat ze de zaal een laatste blik geeft en het podium af gaat. Het was een geslaagde avond.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00