Home » Stake – Hall of Fame Tilburg 16/11/2019

Stake – Hall of Fame Tilburg 16/11/2019

door eilish@rockportaal.nl
249 views 2 minuten leestijd

Het is al zeker een jaar geleden dat Steak Number Eight hun naam veranderden in Stake. Aan de muziekstijl is gelukkig weinig veranderd. Deze jongens spelen nog steeds alle daken eraf, zowel in allerlei popzalen als op grote festivals. Vanavond staan ze voor het eerst in de Hall of Fame in Tilburg. Een redelijk intieme zaal waar de band een goede kans krijgt om een connectie te maken met hun fans.
Als support hebben ze To Adelaide meegenomen, de Tilburgse hardcore punkband. Deze jonge mannen staan energiek op het podium en zijn daarmee een goede opwarmer voor Stake. De sfeer in de intieme, donkere zaal is gezet. Het publiek komt dicht bij het podium staan en de band moedigt dit ook aan. De muzikanten voelen zich duidelijk helemaal thuis op de stage van de Hall of Fame.
Stake begint hun performance meteen sterk met een sfeervolle opkomst, begeleid door een vrouwenstem. Vanaf dat moment gaan ze voluit en nemen ze geen gas terug. De mix van postrock en sludgemetal is perfect gebalanceerd. Dat geldt ook voor de afwisseling in de zang. Het ene moment zet Brent vanneste zijn keel wagenwijd open voor wat mooie screams en grunts en het andere moment zingt hij volledig clean.
De heren springen en duiken over het podium en zijn na een mum van tijd al compleet bezweet. Nou geldt dat ook wel voor het publiek dat vooraan staat. Er worden al snel kleine moshpits gevormd, waar Vanneste zelf op een gegeven moment ook middenin springt met zijn gitaar. De band communiceert enorm veel met het publiek, zonder tussendoor al teveel te praten. Gewoon muziek spelen, dat is meer dan genoeg. De artiesten zijn duidelijk erg toegewijd aan hun muziek.
De lichtshow past perfect bij de melodieuze sludgemetal die de mannen van Stake spelen. Vooral erg duister, met korte momenten van licht, waardoor de bewegingen die de muzikanten op het podium maken er nog indrukwekkender uitzien. Het enthousiasme van de band en het publiek zijn enorm aanstekelijk en alles dat de band doet sluit mooi op elkaar aan. Heel fijn om naar artiesten te kijken die zoveel lol en passie hebben voor hun vak. Ondanks het tempo en de intensiteit van de muziek, blijven de toeschouwers nog erg netjes en blijft de zaal heel. Een lekker sfeertje, goede, stevige muziek en mooie interactie tussen muzikant en fan. De beschrijving van een geweldig avondje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00