Home » Listen in the dark – HiFi Klubben (Eindhoven) 13/11/2019

Listen in the dark – HiFi Klubben (Eindhoven) 13/11/2019

door Patrick Spruytenburg
320 views 2 minuten leestijd

Winkelketen HiFi Klubben organiseert met regelmaat instore evenementen. Dit kunnen demonstraties van apparatuur zijn, het integraal beluisteren van een album wat in de muziekgeschiedenis een klassieker is, of je in volledige duisternis onderdompelen in live muziek. Dat laatste is precies wat er vanavond gebeurt tijdens een nieuwe editie van “listen in the dark”.
Toen ik me een tijdje geleden vrij snel na het verschijnen van de nieuwsbrief inschreef op deze avond viel het me op dat binnen een uur een aantal filialen al een digitale wachtrij had: schijnbaar is de vorige landelijke editie zo goed bevallen dat er een flinke stormloop op het beperkte aantal beschikbare plaatsen is. Het in duisternis in een intieme setting naar live muziek luisteren heeft dus nog steeds een flinke aantrekkingskracht op liefhebbers. Sterker: er verschijnen een aantal bekende gezichten die naast mij zelf dus ook de vorige editie voor herhaling vatbaar vonden!
Muziek is overal. Toch hoef je niet altijd ver te zoeken om goede muziek te vinden. Vorige keer stond de avond in het teken van Iris Penning, vanavond is de beurt aan Diederik van den Brandt aka Aidan & The Wild, ook afkomstig uit Eindhoven.
Evenals vorige keer worden de bezoekers verwelkomd in een winkel waar de felle verlichting verruild is voor gezellige kaarsjes en er een hapje en een drankje klaarstaat. In een informele sfeer mengen verkopers en bezoekers zich, in afwachting op de ‘opkomst’ van Aiden die ‘backstage’ (leesL in het magazijn) zich nog aan het voorbereiden is met een biertje in de hand.
Een artiest is een performer die normaal gesproken op het podium staat met alle ogen / telefoons van de bezoekers op zich gericht. Zo niet vanavond: zo goed als alle bezoekers geven gehoor aan de oproep om de slaapmaskers op te zetten. De opmerking van Diederik dat het best een aparte gewaarwording is dat men hem alleen hoort maar niet ziet en dat alle visuele interactie de grote afwezige is kan dan ook niet uitblijven. Zijn dank wordt dan ook uitgesproken vanwege het feit dat dit gecompenseerd wordt met een verhoogde luisterconcentratie. Ik ken hem al langer en weet dat hij zijn muziek iets vindt om naar te luisteren, niet om doorheen te praten en continu met telefoontjes op te nemen. Hoe mooi kan een match zijn…

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00