Home » STÄLKER – Black Majik Terror

STÄLKER – Black Majik Terror

door Jochem van der Steen
181 views 1 minuten leestijd

Bands als Exciter, Venom en Agent Steel legden in de jaren tachtig al de bakermat van de speedmetal. Op dit moment luister ik vooral graag naar de Belgische bands in dit genre zoals Bütcher en (deels) Evil Invaders. Ook in Nieuw-Zeeland is er een band in dit genre die ook een umlaut op de naam heeft gezet voor dat extra speedmetal gevoel.
Zoals een speed metal band betaamt kent deze band grotendeels maar een enkele versnelling; de hoogste! Met een bijna onmenselijke snelheid vliegen de riffs je rond de oren, ondersteunt door even snel drumwerk. Dit, in combinatie met de soms hoge krijsende vocals, maken dit een erg standaard plaat in het genre. Het nadeel is echter dat hoewel de band het métier prima beheerst de originaliteit ver te zoeken is. Er zijn simpelweg te weinig redenen voor deze band te kiezen in plaats van één van de voorvaderen.
Zoals speed metal zich ontwikkelde naar thrash metal, zou het niet verkeerd zijn als deze band iets meer experiment durfde toe te voegen aan het geijkte geluid, zodat ze wat meer onderscheidend zijn. Dat gezegd hebbende, als er straks weer live optredens zijn is dit vast een mooi voorprogramma voor de eerder genoemde bands en zal het bier er zeker duchtig bij vloeien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00