Home » Steam Morrisler – Odds & Ends

Steam Morrisler – Odds & Ends

door Filip van der Linden
181 views 1 minuten leestijd

Steam Morrisler is een Franse band met vele gezichten. Op Odds & Ends krijg in vier songs evenveel gedaantes van de band.
 
Single Heroin Jenny is funky bluesrock. Red Voodoo Babe mengt stoner en klassieke rock met crossover in de stijl van Faith No More. Voor Hoodoo Tale combineren ze klassieke rock met psych en fuzz. Op Under Acid Elephants gaat de band op de rem staan en wagen ze zich aan een halve ballad, om te eindigen met een dansbaar ritme.
 
De enige constante op deze EP is dat er steeds hard gerockt wordt, en misschien dat de productie heel hard de sfeer van de jaren ’80 ademt, met veel in de studio toegevoegde effectjes. Toen deed elke Europese band heel erg z’n best om zo Amerikaans mogelijk te klinken en dat is op Odds & Ends niet anders.
 
Het artwork maakt eigenlijk al veel duidelijk: twee van de vier bandleden die corpsepaint combineren met een indianentooi. Een beetje mysterie, een beetje drama om de band en de muziek wat extra kleur te geven. De potige rock van dit Franse viertal blijft evenwel ook zonder pluimen en maquillage overeind.
 
Odds & Ends is een fraai en leuk debuut waar Steam Morrisler nog alle kanten mee uit kan. Nu nog één richting kiezen en daarin doorgaan.
 
https://www.youtube.com/watch?v=hIX54Xo8EOE
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00