Home » Steve Hackett – Foxtrot at Fifty

Steve Hackett – Foxtrot at Fifty

door Xander Pas
750 views 3 minuten leestijd

In 1972 bracht Britse progressive rock band Genesis het album Foxtrot uit. Het album staat bij zo goed als iedere progressive rock liefhebber wel in de kast lijkt me, het is niet voor niets een van de meest verkochte progressive rock platen ooit. Fantastische nummers uit de periode dat de band op hun best was. Gitarist Steve Hackett heeft inmiddels een hoop live albums met Genesis materiaal uitgebracht, waarvan Foxtrot at Fifty op 15 september wordt uitgebracht.

Voordat Hackett Foxtrot intergraal speelt, krijgen we wat solo werk te horen. Het album opent fenomenaal met een persoonlijke favoriet van me, Ace of Wands, afkomstig van Hackett’s debuut solo album, Voyage of the Acolyte. Dit album gaf mooi weer hoe essentieel Hackett voor Genesis was en wat een meestergitarist hij is. Deze live uitvoering is fenomenaal en is goed opgenomen, met een mooie mix om dat te complimenteren. De kamer wordt rijk gevuld met de prachtige klanken van Hackett en een groep fantastische muzikanten. Die groep bestaat uit Roger King, Rob Townsend, Nad Sylvan, Craig Blundell en Jonas Reingold. Daarnaast is er een gast optreden van Amanda Lehmann. Ook Devils Cathedral klinkt prachtig. Dit is een recent nummer, uit 2021, wat verscheen op Surrender of Silence. De vocalen klinken fantastisch. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit is wederom een essentiële live release van Steve Hackett. Een perfecte setlist, fantastisch geluid met veel detail en een band die werkelijk waar prachtig speelt. Misschien dat het helpt dat Foxtrot sowieso een van mijn favoriete albums is, al moet ik zeggen dat het solo werk voor mij het hoogtepunt is. Met name het bombastische geluid van Devils Cathedral en prachtige A Tower Struck Down spreken me enorm aan.

Na het fantastische Shadow of the Hierophant, is het tijd voor de Foxtrot set. Na luid applaus begint het welbekende Watcher of the Skies. Na het laatste nummer Supper’s Ready, wordt Firth of Fifth, afkomstig van Selling England by the Pound nog gespeeld. Misschien wel mijn favoriet van Genesis. Een prachtige uitvoering. Afkomstig van A Trick of the Tail, is het toepasselijke Los Endos als sluiter van de set.

Wederom een fijne live plaat van Hackett, die niet zou mogen ontbreken in de collectie van de Genesis fanaten. Zelfs als je het solo werk van Hackett niet kan waarderen, wat me onwaarschijnlijk lijkt, zijn de live uitvoeringen van welbekend Genesis werk de moeite alleen al waard. De verwachtingen waren enorm hoog, deze zijn meer dan waargemaakt. Een aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00