Home » Stillbirth – Homo Deus

Stillbirth – Homo Deus

door Jochem van der Steen
1,K views 1 minuten leestijd

Een intro waarschuwt ons vooral binnen te blijven tot de politie arriveert op het eerste nummer, The Hunt. Ik waarschuw dan bij deze ook maar gelijk de tere zieltjes deze plaat niet aan te zwengelen. Want zoals we intussen wel gewend zijn van deze Duitse brutal slamming death metal leveranciers klapt het er weer ongenadig hard op.

Diepe put grunts, pig squeals waar Babe jaloers van zou worden, dikke blastbeats en dito breakdowns, lompe riffs… Alles wat de fans zo aantrekt in een band als is in ruime mate aanwezig. Het wordt allemaal extra lekker als het tempo even afneemt en dan weer versnelt, zoals op Slaughtered and Disembowled. Rising From The Ashes laat een andere kant van de muzikaliteit van de band horen met een kabbelend gitaarintro voor het zware geweld weer begint. Descending laat de slam wat meer liggen voor een meer standaard death metal geluid en sluit af met een langer, instrumentaal meer georkestreerde outro. Daar zou de band wat mij betreft iets meer mee mogen spelen om het meer platen boeiend te houden.

Fans van deze band of bands als Benighted, Dying Fetus, Ingested en Despised Icon zullen wederom niet teleurgesteld zijn. Persoonlijk hoop ik dat de iets meer vernieuwende elementen hun voortzetting zullen vinden op het volgende album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00