Home » Strawbs – The Magic of it All

Strawbs – The Magic of it All

door Xander Pas
2,K views 2 minuten leestijd

Strawbs is een legendarische progressive rock / folk band, waar onder andere legendarisch Yes lid Rick Wakemand en Sandy Denny van Fairport Convention lid van waren. Het afgelopen jaar heb ik de band ontdekt en nagenoeg alles van ze gehoord. Met name het debuut en From the Witchwood bevielen me goed. Het moment dat het nieuwe album, The Magic of it All werd aangekondigd werd ik enthousiast. Dit album is tevens het begin van mijn fysieke Strawbs collectie. Cherry Red records heeft een mooie digipack CD uitgegeven die de aanschaf alleen voor het boekje al waard is.

Het album zelf is erg goed. Met opener Ready (We Are Ready) leunen ze meer tegen de AOR aan, wat zeker niet slecht is. Echter prefereer ik hun folk-sound en wordt die wens vervuld met het prachtige The Magic of it All. Een enorm sterk nummer met prachtige tekst. Nu al een favoriet. In tegenstelling tot andere recente albums op dit label is de mix erg aangenaam. Geen overmatig gebruik van compressie, een fijn warm en natuurlijk geluid wat nummers als All Along the Bay next wat extra’s geeft. Erg mooi.

Het ultieme hoogtepunt komt voor mij in de vorm van het zesde nummer, The Times has Come (For Giving Back). De opbouw van dit nummer zit gewoon erg goed in elkaar. Ook hier is te horen dat het album fijn is gemixt. De instrumenten komen mooi naar voren zonder elkaar en de vocalen te overschaduwen.

Strawbs heeft wederom mooi werk geleverd. Deze band weet na meer dan 50 jaar nog steeds een nieuw meesterwerk aan hun ruime discografie toe te voegen. Zeker het luisteren waard. Dit album verveelt geen moment.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00