Home » Subliminal Fear – Escape From Leviathan

Subliminal Fear – Escape From Leviathan

door Maurice van der Zalm
135 views 3 minuten leestijd

Subliminal_Fear-cover640In 2002 besloten zanger Carmine Cristallo en bassist Alessio Morella om samen een band te gaan vormen. De jaren erna zouden voornamelijk gevuld zijn met het zoeken naar de juiste muzikanten om Subliminal Fear te gaan vormen. Materiaal werd geschreven waarbij de stijl van In Flames en Soilwork als voornaamste invloedsbron werd gebruikt. We zijn intussen een aantal jaar en twee albums verder en het lijkt erop dat de beide heren van het eerste uur de juiste mensen om zich heen hebben verzameld.
Het nieuwe album Escape From Leviathan laat horen dat er een stabiele line-up is neergezet. Qua muziekstijl hebben ze het originele bandgeluid verrijkt met elektronische invloeden en heeft de melodie een belangrijke plaats gekregen. Wat zeker een meerwaarde is in het huidige geluid is, is het feit dat naast Carmine Cristallo Matteo De Bellis is aangetrokken als extra zanger. De combi van sterke grunts en zuivere clean vocals is zeker een sterke troef in het algemene geluid van de band. Deze combi, ruimte voor melodie en toch een spijkerharde muzikale basis zorgen ervoor dat vergelijkingen met bijvoorbeeld Linkin’ Park of het solowerk van James LaBrie sterk aanwezig is (Nexus).
In All Meanings They’ve Torn komt dit sterk naar voren. Dit nummer is heel rijk aan goede invloeden. In de zwaardere stukken klinkt het stemgeluid als Johan Hegg van Amon Amarth. Daarnaast vindt de band ook nog ruimte om elektronische elementen toe te voegen aan het pulserende ritme van het nummer en ligt ook het geluid van Symphony X dicht in de buurt. Subliminal Fear weet dit alles prachtig tot een heerlijk nummer te brouwen. Ook in Dark Star Renaissance ligt de combinatie in zang zeker ook goed in het gehoor terwijl de basis verrijkt met wat dubstep/elektronische, voortdendert. Het nummer Evilution heeft een strak en stevig intro waarin het drumwerk van Ruggiero Lanotte sterk aanwezig is. Het zet zich voort in de rest van het nummer, terwijl er genoeg ruimte blijft voor een sterke melodielijn.
Wat in het algemeen geldt op het album is het feit dat deze Italianen gewoon goedlopende en aanstekelijke nummers schrijven. Of er nu gebruik gemaakt wordt van industriële elementen (Self-Proclaimed Gods), van Gothic-elementen (Escape From Levithian), of gewoon goed drumwerk kent (Limitless) het is toegankelijk, sterk en lekker om naar te luisteren. Opvallend is de bewerking van het Talk Talk-nummer Living In Another World. Het origineel heeft al een opzwepend karakter, maar Subliminal Fear geeft het nog een extra dimensie.
De band weet met Escape From Levithian een goed album af te leveren dat zeker een groot publiek moet aanspreken en zeker de kans moet krijgen om beluisterd te worden. Hieronder vind je de video van Self Proclaimed God. Laat dit het begin zijn van je zoektocht naar deze Italianen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00