Home » Suicidal Angels + Cobracide – Elpee (Deinze, België) 15/12/2022

Suicidal Angels + Cobracide – Elpee (Deinze, België) 15/12/2022

door Filip van der Linden
613 views 4 minuten leestijd

Suicidal Angels in de Elpee, wordt dat niet wat krap? Die Griekse thrashers spelen toch in grotere venues? Wel, het concert was razendsnel uitverkocht en het was lekker intiem. Het werd een beetje een concert in drie dimensies. Je kon de band niet alleen horen en zien, maar zelfs ruiken. Waarmee we niets negatiefs willen zeggen over hun persoonlijke hygiëne.7

De support voor Suicidal Angels kwam van het Brugse vijftal Cobracide. De combinatie van thrash en death bestaat in veel variaties, maar deze jongelingen mengen die genres tot een heel aangename eigen blend. De band bestaat pas sinds vorig jaar en bracht reeds één EP uit. Het gaat snel voor Cobracide. De optredens in eigen land stromen vlot binnen en ze stonden ook al in de Little Devil als support van Crypta. De Elpee was overigens al hun tweede keer als support van Suicidal Angels. Dat zo een band hen terugvraagt, is op zich al een mooi compliment. Waar komen al die positieve vibes rond deze band vandaan en zijn ze terecht? Helemaal terecht. Muzikaal zitten alle tracks heel degelijk in elkaar, de bandleden halen technisch een hoog niveau en vooral live kunnen ze meteen overtuigen. Dat ligt dan niet aan de muzikanten. Die staan zoals in elke jonge band nog te vaak naar hun snaren te staren. Diegene die Cobracide naar het next level meeneemt is zanger Jens. Niet alleen heeft die een moordstrot waarmee hij zowel clean zingt als grunt, hij heeft vooral charisma, uitstraling, podiumvastheid, … in overvloed. Vlaanderen heeft wel meer degelijke metalzangers, maar het is lang geleden dat we een jonge wolf zagen die zo makkelijk een publiek wist in te pakken, terwijl dat publiek eigenlijk uitsluitend voor Suicidal Angels een ticket gekocht had.

 

Live vulde Cobracide de vijf tracks van hun EP aan met het nieuwe Unholy. Het publiek was bijzonder blij met hun versie van Black Magic van Slayer, een cover die ook al op die EP staat. We hebben al veel bands een grote toegewenst, maar bij Cobracide zijn wensen overbodig. Als deze wolfpack bij elkaar blijft, zijn de grote festivalpodia onvermijdelijk.

Het feestje was al goed op gang geschoten en dan moest Suicidal Angels nog beginnen. België houdt van deze Grieken. Met deze halte in Deinze breien ze een vervolg aan hun passage op Alcatraz en hun concert eerder dit jaar in Roeselare. En in maart van 2023 komen ze al terug naar Aalst voor het tweedaagse indoormetalfest Oilsjt Omploft. En dat zal zeker niet de laatste keer zijn dat ze naar het land van frieten met stoofvlees afzakken. Drummer Orpheas was een beetje grieperig, maar daar heeft niemand wat van gemerkt. Zanger Nick kwam het podium op en vroeg met een handgebaar meteen om een circle pit. Hoe enthousiast het publiek ook was, dat krijg je niet cadeau in Vlaanderen. Daar moet je eerst voor presteren. En dat gebeurde ook meteen. Endless War, Born Of Hate, Years Of Agression, Bloodbath, … de mokerslagen volgden elkaar op. Al van bij Born Of Hate ontstond er een wilde moshpit voor het podium; er werd meegebruld, de vuisten gingen spontaan in de lucht en bij Bloodbath ging de eerste crowdsurfer door de Elpee. Crowdsurfen doe je doorgaans om van achter in het publiek tot aan het podium te geraken, maar in de Elpee doen ze dat net andersom. De beleving is hetzelfde, alleen ziet het publiek de crowdsurfer netjes aankomen en krijg je niet onverwacht een laars in je nek gestampt. Zullen we deze fijne gewoonte  eens gewoon overnemen?

Suicidal Angels werkte de vaste setlist van deze Winter Agression Tour helemaal volgens plan af en was verrast blij met de vele positieve reacties in het publiek. De roadies werden door Nick opvallend vaak aangemaand om filmpjes te maken met hun mobieltje. Er kwam zelfs onverhoopt een wall of death aan te pas, voor zover dat in de krappe ruimte van de Elpee mogelijk is. Achteraf aan de merch-stand vertelden ze dat ze nog zelden in zo’n kleine venue staan, maar dat het enthousiasme van de fans hen dan nog harder raakt. De set werd afgesloten met een bulderende versie van Apokathilosis, waarna de band nog uitgebreid de tijd nam voor handtekeningen en selfies. Suicidal Angels zal nog vaak terugkeren naar Vlaanderen, maar dit was zo’n optreden waaraan je tien jaar later nog steeds goede herinneringen hebt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00